Το νέο ιδεολογικό πλαίσιο του Δημ. Αβραμόπουλου

Ένας εκ των βασικών διεκδικητών της ηγεσίας της κεντροδεξιάς παράταξης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, φαίνεται να «δοκιμάζει» σημεία από την πολιτική του πλατφόρμα στους νέους της παράταξης μέσα στα πανεπιστήμια.

Συνεργάτες του πιστεύουν ότι η τακτική που εφαρμόζει ο υπουργός Υγείας είναι η πλέον ασφαλής αφού η ανταπόκριση που θα έχουν, στο κοινό των φοιτητών, οι ιδέες που λανσάρει και αποτελούν μέρος της πολιτικής πλατφόρμας του, θα καθορίσουν και το πώς θα κινηθεί πολιτικά έτσι ώστε να συγκεντρώσει μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη.

Βέβαια οι κίνδυνοι που αναλαμβάνει ο Δ. Αβραμόπουλος είναι αρκετοί, αφού κάποιοι εσωκομματικοί του αντίπαλοι εκτιμούν ότι η όποια προσπάθεια να ηγηθεί της κούρσας διαδοχής μπορεί να είναι άκαιρη μιας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως τις προθέσεις του.

Από την άλλη όμως άλλα κορυφαία στελέχη της παράταξης και ανάμεσα τους αρκετοί υπουργοί θεωρούν την κίνηση Αβραμόπουλου σε πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο επιβεβλημένη, αφού όπως χαρακτηριστικά λένε η άσκηση της εξουσίας από το κόμμα της ΝΔ τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει δημιουργήσει -κυρίως λόγω της ενασχόλησης των στελεχών της με την καθημερινή διαχείριση προβλημάτων- μεγάλα κενά στον πολιτικό και ιδεολογικό προσανατολισμό της κεντροδεξιάς παράταξης.

Στο πνεύμα αυτό και σε μια αποστροφή της ομιλίας του στους φοιτητές στα Ιωάννινα ο Δ. Αβραμόπουλος στην ουσία έθεσε το νέο ιδεολογικό πλαίσιο στο οποίο αναμένεται να κινηθεί τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξη. Ειδικότερα είπε: «Ο δημοκρατικός φιλελευθερισμός έχει κερδίσει τις μάχες παντού. Και σήμερα ανασυγκροτείται στην κοινωνική της βάση η παράταξή μας.

Και έχουμε μπροστά μας μία νέα στρατηγική επιλογή, αυτή της μεγάλης προοδευτικής και δημοκρατικής Κεντροδεξιάς, που για πολλές δεκαετίες ακόμα θα ανοίγει δρόμους προόδου και ανάπτυξης στην ελληνική κοινωνία».

Στο επιτελείο του υπουργού Υγείας μετά την πολιτική και ιδεολογική επίθεση που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα μετρούν αντιδράσεις.

Ήδη στη γραμμή του μεσαίου χώρου και του περισσότερο κοινωνικού κράτους φαίνεται να συντάσσεται και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το στίγμα της ιδεολογικής πρότασης της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία αν και δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα εκφράσει περισσότερο νεοφιλελεύθερες απόψεις.


Σχολιάστε εδώ