Το μήνυμα των εκλογών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αυτό το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, επειδή εκφράζει άνοδο στη ριζοσπαστικοποίηση των νεανικών διαθέσεων, άρα και ισχυροποίηση του αγωνιστικού πόλου στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, που αντιπαρατίθεται επί της ουσίας στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική.
Αλλά αποκτά ιδιαίτερη σημασία και επειδή συντελέστηκε σε μια περίοδο ολομέτωπης επίθεσης κατά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από όλες τις αστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις, από τα ΜΜΕ που έχει στη διάθεσή της η πλουτοκρατία.
Η άνοδος της Πανσπουδαστικής αποτελεί ταυτόχρονα και μια απάντηση στην αλαζονεία του
ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ, που επιχείρησε και συνεχίζει να καπηλεύεται τους αγώνες των φοιτητών και των σπουδαστών. Τα ποσοστά που συγκέντρωσε ο ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ είναι η καλύτερη απάντηση που έδωσε στην πολιτική του η φοιτητική και σπουδαστική νεολαία.
Ωστόσο, το πρόβλημα της ύπαρξης ενός ισχυρού δικομματισμού και στα ΑΕΙ – ΤΕΙ αποτελεί μια αρνητική πραγματικότητα, παρότι σημαντικό μέρος όσων ψήφισαν τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ δεν εγκρίνουν την πολιτική τους. Η ανατροπή του συσχετισμού των δυνάμεων και εκεί, όπως και γενικότερα, παραμένει ένα ζητούμενο που πρέπει να απαντηθεί το γρηγορότερο.
Το φοιτητικό και το σπουδαστικό κίνημα πρέπει να βγουν από τη σημερινή κατάσταση με τα φαινόμενα σήψης που τη σημαδεύουν. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει, παρά μόνο με την αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, με τη διαμόρφωση των ανώτατων συνδικαλιστικών οργάνων του, με τη μαζικοποίηση των συνελεύσεων κατά σχολή και την αναζωογόνηση των συλλόγων. Μέσα από τέτοιες διαδικασίες, μέσα από αυτή την πορεία, θα αποκαλύπτεται και ο ρόλος των παρατάξεων του δικομματισμού.
Η νέα γενιά, νέοι εργάτες, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, έχουν συμφέρον να παλέψουν μαζί με τον λαό για τα σύγχρονα δικαιώματα και ανάγκες τους, για ριζικές αλλαγές, για να ανατρέψουν τον «ευρωμονόδρομο».


Σχολιάστε εδώ