Τι συμβαίνει στον Πειραιά;

Με απλήρωτους εργαζομένους επί έξι μήνες, αδιαφορία της διοίκησης του δήμου να δοθεί λύση στο πρόβλημα, αναποφασιστικότητα για το μέλλον της δημοτικής επιχείρησης, άρνηση του δήμου να εκταμιευτεί ο προϋπολογισμός της ΔΕΠΑΠ, όλα έδειχναν ότι κάποιοι δεν ήθελαν στη θέση αυτή τη συγκεκριμένη δημοτική σύμβουλο.

Στον Πειραιά λένε ότι οι ίδιοι που την εξώθησαν σε παραίτηση ήθελαν «τα φιλέτα» της ΔΕΠΑΠ, όπως είναι το Βεάκειο και οι χώροι εκδηλώσεων, για να τα δώσουν σε ιδιωτικές εταιρείες μάνατζμεντ, με το αζημίωτο βέβαια – και δεν μιλάμε για τις επίσημες αμοιβές που προκύπτουν από συμβάσεις. Και, πάντως, για να δώσουν λύσεις «εκτός Δάφνης», που «δεν ήταν συνεργάσιμη». Θα φανεί τις επόμενες μέρες από τις αποφάσεις που θα ληφθούν ποιοι και τι είχαν στο μυαλό τους. Πάντως, αδελφή δημοτικού συμβούλου που εργάζεται ήδη σε άλλη δημοτική επιχείρηση φέρεται ως «καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ», ενώ εταιρείες στέλνουν φαξ στο όνομά της με προτάσεις εκδηλώσεων. Χωρίς φυσικά να έχει (ακόμα) καμιά σχέση με τη ΔΕΠΑΠ, η οποία έχει την αρμοδιότητα διοργάνωσης φεστιβάλ και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η Δ. Μπόκοτα δεν βρέθηκε (μας είπαν ότι απουσιάζει εκτός Ελλάδος) για να τη ρωτήσουμε, αλλά ο πειραϊκός Τύπος βοά περί υπονόμευσής της από τη διοίκηση του Δήμου Πειραιά. Το ερώτημα είναι αν ο δήμαρχος Παν. Φασούλας γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται (γιατί περίπου, δεν μπορεί, θα ξέρει) ή έχει εκχωρήσει και αυτή την αρμοδιότητα στον γενικό του γραμματέα που, όπως συχνά και από πολλούς λέγεται, είναι αυτός που ουσιαστικά διοικεί τον δήμο.

Το χειρότερο (αλλά ερμηνεύσιμο): Τον ρόλο και τις υπερεξουσίες του (φυσικά) μη εκλεγμένου πρώην υπαλλήλου της Νομαρχίας Πειραιά, σημερινού γ.γ. του δήμου, κ. Γ. Οικονομόπουλου, τις γνωρίζουν και τις υφίστανται όλοι (ή σχεδόν όλοι, μια και τρεις-τέσσερις φαίνεται να είναι στο στενό σύστημα εξουσίας και νομής της) οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, που όμως, μετέχοντας σ’ ένα σύστημα που εκφράζεται από τη λογική «αν δεν μιλήσω, ίσως πάρω κάτι αύριο, μια αντιδημαρχία π.χ.», επιλέγουν τη σιωπή ή το αδιάφορο σφύριγμα τριγύρω.

Μήπως τελικά το μετάνιωσε η Δάφνη που άφησε τον Δήμο της Αθήνας για να πάει (και μάλιστα να εκλεγεί άνετα στην τρίτη θέση στον Πειραιά;


Σχολιάστε εδώ