Ρουμάνοι εξέδιδαν τις ανήλικες κόρες τους

Σκοπός τους ήταν να αποσπάσουν χρήματα, ενώ η καταγγελία οδήγησε την Αστυνομία στη σύλληψη πέντε Ρουμάνων που μένουν στον καταυλισμό, κατ’ αρχήν για επαιτεία σε κεντρικά σημεία της πόλης!
Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από τους διαμένοντες στον καταυλισμό εξέδιδαν ανήλικες και στη συνέχεια απειλούσαν τους «πελάτες» ότι αν δεν τους δώσουν περισσότερα χρήματα θα τους καταγγείλουν στις Αρχές. Μάλιστα τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει στην Ασφάλεια Πατρών σχετικές καταγγελίες για ασέλγεια και βιασμούς σε βάρος ανήλικων κοριτσιών (ηλικίας 14 – 15 ετών), τα οποία διαμένουν στον καταυλισμό. Αυτό που ερευνάται τώρα είναι το αν οι καταγγελίες είναι βάσιμες ή είναι προϊόν εκβιασμού. Αυτό γιατί κατά την προανάκριση τα ευρήματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων δεν έδειξαν ίχνη βιασμού, ενώ οι δράστες είχαν υποστηρίξει ότι συνευρέθηκαν ερωτικά με τις ανήλικες επί πληρωμή και με τη θέλησή τους.
Οι πέντε συλληφθέντες είναι μεταξύ 25 και 50 ετών, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν ωθήσει και στην επαιτεία ανήλικα παιδιά που διαμένουν στον καταυλισμό.

Ανοχύρωτη
η Αχαΐα στις φωτιές
Ανοχύρωτη στις πυρκαγιές κινδυνεύει να μείνει η Αχαΐα, έναν χρόνο μετά την τεραστία καταστροφή των 300.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Αιγιαλείας, που στοίχισαν ανθρώπινες ζωές. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες καθυστερούν τη λήψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας από το υπουργείο Εσωτερικών, εξαιτίας αλλαγής της νομοθεσίας.
Τα προβλήματα έχουν δημιουργήσει καθυστέρηση πάνω από έναν μήνα και, παρά τα έγγραφα που έχουν σταλεί στο υπουργείο, δεν υπάρχει μέχρι σήμερα οδηγία πώς θα κινηθούν οι υπηρεσίες για την αντιπυρική προστασία.
Παράλληλα, η Νομαρχία Αχαΐας κατήγγειλε προχειρότητα στους τυπικούς ελέγχους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε έγγραφο το οποίο έφτασε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας και προσδιόριζε τις δύσβατες για τα πυροσβεστικά οχήματα περιοχές, είχαν εξαιρεθεί σημεία τα οποία, εκτός από επικίνδυνα, έχουν αποδειχθεί στην πράξη δύσκολα προσβάσιμα για τους πυροσβέστες σε περιπτώσεις πυρκαγιάς, όπως για παράδειγμα η λίμνη Τσιβλού. Έτσι το καλοκαίρι προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολο για την Αχαΐα, καθώς ο χρόνος για την έγκαιρη λήψη αποτελεσματικών μέτρων πρόληψης φαίνεται πως τελειώνει χωρίς τίποτα το ουσιαστικό να έχει γίνει.


Σχολιάστε εδώ