Περί ντόπας ο λόγος

Θα θυμάστε, σε κάθε επιτυχία έλληνα αθλητή, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να σπεύδει απρόσκλητος να κερδίσει από την αίγλη του, εμφανιζόμενος στα τηλεοπτικά παράθυρα, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως μέντοράς του και… κολλητός του φίλος.
Τώρα όμως που ήρθαν τα δύσκολα, ο Γιώτης δεν επέλεξε απλώς για τον εαυτό του ρόλο Πόντιου Πιλάτου, αλλά βγήκε ως τιμητής και επικριτής των ελλήνων πρωταθλητών.
«Για μένα τα περισσότερα μετάλλια των τελευταίων 15 χρόνων είναι πλαστικά» είπε, τασσόμενος με το μέρος όσων πιστεύουν ότι το φαινόμενο της ντόπας είναι γενικό στον ελληνικό αθλητισμό. «Ας προσπαθήσουμε να σώσουμε τον αθλητισμό μας από τον πρωταθλητισμό», δήλωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Τώρα αν αναρωτιέστε γιατί ο νομάρχης μίλησε για τα τελευταία 15 χρόνια, να σας λύσω την απορία. Η κολλητή του Βούλα Πατουλίδου είχε πάρει το Ολυμπιακό της μετάλλιο το 1992, πριν από 16 χρόνια δηλαδή. Μιλάμε για τέτοια λογική…
Από τη δική του την πλευρά, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος -παλιός πρωταθλητής και ο ίδιος- φοβούμενος πως μια γενικευμένη καχυποψία για τους αθλητές μπορεί να σβήσει και κάτι από τη δική του παλιά αίγλη, φρόντισε να μην ταυτιστεί με τις θέσεις του -άσπονδου άλλωστε φίλου του- Παναγιώτη Ψωμιάδη.
«Δεν είναι όλα τα Ολυμπιακά μετάλλια βρώμικα. Το καινούριο σύνθημα της πατρίδας μας θα πρέπει να είναι εμπρός για καθαρά Ολυμπιακά μετάλλια».


Σχολιάστε εδώ