ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ

Και είναι ευθύνη των πολιτικών η κατάργηση αυτού του τυποκτόνου νόμου… Ως σήμερα ελάχιστες φορές έχει χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπρέπειας των πολιτών που θίγονται. Όλοι γνωρίζουν ότι λειτουργεί ως μηχανισμός λογοκρισίας και ως «μηχανή» άντλησης χρημάτων.
Μόνο που τώρα οι αγωγές στρέφονται και προς τους μεγάλους ομίλους, αλλά και για πρώτη φορά εναντίον των πολιτικών κομμάτων. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι «μικρές εφημερίδες», μεταξύ των οποίων και το «Π», ήταν εκείνες που βρίσκονταν κάθε Πέμπτη στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων από τους διάφορους «θιγόμενους». Και επίσης δεν ξεχνάμε πως στελέχη της Κεντροαριστεράς είναι που κυνήγησαν με αγωγές αυτήν την εφημερίδα, χωρίς ο ΣΥΝ να αρθρώσει λέξη. Και κανένας από τους μεγάλους και τα ιδιωτικά κανάλια δεν ενδιαφέρθηκε, δεν κατήγγειλε την φίμωση που επιχειρεί η εξουσία. Τώρα που οι αγωγές κτυπούν την πόρτα τους, ανησυχούν και ζητάνε συμπαράσταση.
Παρ’ όλα αυτά, για μια ακόμη φορά σημειώνουμε πως ο πολίτης, και γενικά οποιοσδήποτε θεωρεί πως δυσφημείται, μπορεί να βρει το δίκιο του προσφεύγοντας στα ποινικά δικαστήρια, όπου όμως θα υποστεί την βάσανο της πολύωρης διαδικασίας με πολλούς μάρτυρες, και όχι τη διαδικασία των εργατικών διαφορών, με την οποία εκδικάζονται οι αγωγές και μέσα σε μιάμιση ώρα, με έναν μάρτυρα από κάθε πλευρά, τελειώνει η δίκη. Και μετά βέβαια μπορεί να προσφύγει ο θιγόμενος στα πολιτικά δικαστήρια, καταθέτοντας αγωγή.
Η αγωγή πάντως που κατέθεσε το αφεντικό της MIG, που έχει ταράξει τα νερά της ελληνικής αγοράς και έχει ξαφνιάσει με τις αιφνιδιαστικές αγορές και το άνοιγμα στους Άραβες, εντυπωσίασε με το πρωτοφανές ποσό των 150.000.000 ευρώ που ζητάει ως αποζημίωση από τον ιδιοκτήτη του καναλιού, την οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οποία και πέρασε σε αντεπίθεση. Επίσης προκαλεί έκπληξη γιατί είναι η πρώτη φορά που δύο όμιλοι θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια…
Ο πόλεμος άρχισε, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ποιος θα είναι ο νικητής και ποιοι τα θύματα.
Ως προς την αγωγή κατά του προέδρου του ΣΥΝ, η ενέργεια αυτή του
κ. Βγενόπουλου χαρακτηρίζεται λάθος κίνηση. Και δεν έχει θέση σε δημοκρατικά πολιτεύματα.


Σχολιάστε εδώ