Νέες οργανώσεις;

Στην τελευταία της συνεδρίαση η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ (σε αυτήν που όπως προανέφερα προσήλθαν μόνον δύο από τους 13 Βενιζελικούς εθνικοσυμβούλους) εξετάστηκαν τρόποι υλοποίησης των αποφάσεων του πρόσφατου συνεδρίου του κόμματος για τη δημιουργία νέων κομματικών οργανώσεων, τόσο στις γειτονιές όσο και σε εργασιακούς και επαγγελματικούς χώρους. Αποφασίστηκε έως αύριο, οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου η γραμματεία παρουσία της υπεύθυνης του Πολιτικού Συμβουλίου Φώφης Γεννηματά, να διαμορφωθούν πλήρεις προτάσεις για τον νέο τρόπο λειτουργίας των οργανώσεων και να επιλεγούν οι εργασιακοί – επαγγελματικοί χώροι όπου θα αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για δημιουργία νέων οργανώσεων.
Ο χρόνος που απομένει έως τη 18η Μαΐου δεν επαρκεί απ’ ό,τι φαίνεται ώστε να «σπάσουν» σε περισσότερες από μια οι δημοτικές οργανώσεις, οπότε οι εσωκομματικές εκλογές θα γίνουν με βάση το υπάρχον οργανωτικό σχήμα. Πάντως, θα επιδιωχθεί το νέο οργανωτικό σχήμα να προχωρήσει σε κάποιους χώρους (παιδεία, επαγγελματίες, εργαζόμενοι στην κοινή ωφέλεια, δημόσιοι υπάλληλοι, νομικοί κ.ά.).
Την προοπτική αυτή θα αναλάβουν να προωθήσουν «Επιτροπές Πρωτοβουλίας» που θα συσταθούν κατά περίπτωση και στις οποίες θα συμμετέχουν αιρετά και καταξιωμένα στελέχη αυτών των επαγγελματικών ή εργασιακών χώρων.
Εννοείται πως, εφόσον οι διαδικασίες αυτές ολοκληρωθούν έως τη 18η Μαΐου, τα μέλη των νέων οργανώσεων εκεί θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.


Σχολιάστε εδώ