Διάδρομοι και Ψίθυροι

4Να ξεκινήσουμε και εδώ με εκθέσεις ξένων οίκων. Οι οποίοι έχουν -ως φαίνεται- βαλθεί να μας τρελάνουν μια και τώρα, λίγες ημέρες μετά την… «αναγόρευση» των ελληνικών τραπεζών σε «πιθανούς πρωταθλητές αποδόσεων» σε όλη την Ευρώπη, τώρα έρχονται να υποβαθμίσουν προηγούμενες ΔΙΚΕΣ τους προβλέψεις και να περικόψουν συστάσεις και τιμές στόχους για τις ίδιες ακριβώς τράπεζες που… αποθέωναν παλαιότερα! Συγκεκριμένα, οι Citibank, UBS και ο γαλλικός οίκος Cheuvreux μείωσαν τις προβλέψεις τους για την πορεία των ελληνικών τραπεζών, επικαλούμενες «το αυξημένο ρίσκο που εκτιμούν ότι εμπεριέχουν οι ελληνικές μετοχές αλλά και η χαμηλότερη αποδοτικότητα που θα εμφανίσουν αυτές μακροπρόθεσμα».
4ΣΙΔΕΝΟΡ: Η γνωστή αμερικανική τράπεζα JP Morgan Chase & Co αύξησε το ποσοστό της στον τίτλο με συνολικό μερίδιο της τάξης του 5,16%. Τα είχαμε γράψει εδώ και καιρό πως πάνε οι εποχές της… «απραξίας» για τις μετοχές του ομίλου!
4Η είδηση λιτή: «Τη συγχώνευση με απορρόφηση της ΤΕΡΝΑ από την ΓΕΚ αποφάσισαν ομόφωνα να προτείνουν στους μετόχους τους τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών». Και για τις Κατασκευές γράφαμε πρόσφατα πως θα μας δώσουν ειδήσεις…
4Εταιρείες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου: μη βιαστείτε να πείτε πού τις θυμηθήκαμε! Μόνες τους μας θύμισαν την παρουσία τους μια και με βάση τα τρέχοντα στοιχεία και αποτιμήσεις ΟΛΕΣ οι εισηγμένες του κλάδου διαπραγματεύονται σήμερα με discount πάνω από 17%. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα το ποσοστό αυτό φτάνει ή και υπερβαίνει το 23%. Βρε λες;
4Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες: Κινητικότητας συνέχεια στον χώρο των Ιχθυοκαλλιεργειών, αυτή τη φορά με μια εξαγορά. Η Δίας πήρε το 51% της εταιρείας Ζωονομή, μιας από τις σημαντικότερες εταιρείες στον κλάδο των Ιχθυοτροφών.


Σχολιάστε εδώ