Δεν του βγαίνουν οι αγωγές του δήμαρχου

Η πρωτοβουλία του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου προκάλεσε αρνητική εντύπωση στους πολιτικούς κύκλους της Θεσσαλονίκης, καθώς ο «πολιτικός πολιτισμός» της χώρας δεν έχει συνηθίσει σε υποβολή μηνύσεων για λόγους πολιτικής κριτικής. Πόσω μάλλον, όταν αυτή η κριτική ασκείται μετά από αποκαλύψεις για καραμπινάτα οικονομικά σκάνδαλα από τα οποία προέκυψε τεράστια ζημιά στα ταμεία του δήμου.
Κάποιοι ωστόσο θυμίζουν ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είχε και στο παρελθόν χρησιμοποιήσει την ίδια μέθοδο της ποινικοποίησης, δηλαδή της πολιτικής αντιπαράθεσης. Πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2002 είχε υποβάλει μήνυση στον Σπύρο Βούγια, την οποία αφού αξιοποίησε προεκλογικά (εμφανιζόμενος ως συκοφαντούμενος άδικα από τον αντίπαλό του) την απέσυρε μετά τις εκλογές.
Ανάλογη αγωγή είχε καταθέσει και κατά της Χρύσας Αράπογλου ο αναγορευτείς σε νούμερο δύο του Καραβάν Σεράι Μιχάλης Λεμούσιας, ο οποίος και αυτός την ανακάλεσε μετά τις εκλογές του 2006.
Δεν ξέρω αν το… τρις εξαμαρτείν αποδειχτεί επιζήμιο για τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, αλλά διαπιστώνω ότι αυτήν τη φορά οι διωκόμενοι δεν «τσίμπησαν το δόλωμα» και απέφυγαν να συγκεντρώσουν τα πυρά τους στις αγωγές, διατηρώντας στο στόχαστρό τους τα 7 δισ. δραχμές που χάθηκαν από τα δημοτικά ταμεία ένεκα της κακοδιοίκησης και της κακοδιαχείρισης που επικρατεί στις δημοτικές υπηρεσίες.
Στη συνάντησή της με τους δημοσιογράφους η Χρύσα Αράπογλου, επέλεξε να μην αναφερθεί στην αγωγή του δήμαρχου εις βάρος της και παρέμεινε στα «αμείλικτα», όπως τα χαρακτήρισε, ερωτήματα στα οποία οφείλει να απαντήσει ο δήμαρχος και τα οποία σχετίζονται με τις ευθύνες του για τα εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν και για το πώς θα προστατευτούν τα χρήματα των Θεσσαλονικέων.


Σχολιάστε εδώ