ΧΡΥΣΟ ΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟ 2007

Οι μεγάλες, με εξαίρεση τον Πήγασο και τις ζημίες του ομίλου ΔΟΛ, εμφανίζουν μια εξαιρετική κερδοφορία, με το Mega να είναι στην κορυφή. Είναι η εταιρεία με τον μεγαλύτερο τζίρο, ύψους 173 εκατ. ευρώ, περνώντας και τον ΔΟΛ, που έχει κύκλο εργασιών 147 εκατ. ευρώ, αλλά και τα περισσότερα κέρδη προ φόρων ύψους 16 εκατ. ευρώ! Πρόκειται για ποσό ρεκόρ, που προέρχεται από λειτουργική δραστηριότητα, αν και εδώ αξίζει να σημειωθεί πως το Mega, όπως και οι άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, ευνοήθηκαν από την κατάργηση του ειδικού φόρου διαφήμισης.

Ο ΔΟΛ εξακολουθεί να έχει προβλήματα σε επίπεδο ομίλου, με ζημίες 1 εκατ. ευρώ. Παραμένει όμως ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος ΜΜΕ στη χώρα και τον ξεπερνάει σε τζίρο μόνο η ΕΡΤ, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων (περίπου 292 εκατ. ευρώ) προέρχεται από το ανταποδοτικό τέλος. Ο ΔΟΛ έχει στη μητρική του εταιρεία κέρδη προ φόρων ύψους 5 εκατ. ευρώ, όμως η «Καθημερινή» τον ξεπερνάει με κέρδη προ φόρων 7,5 εκατ. ευρώ. Είναι μια καλή χρονιά για το συγκρότημα του Νέου Φαλήρου, αφού έχει αυξημένο τζίρο, στα 117 εκατ. ευρώ, και ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ύψους 8,9 εκατ. ευρώ. Το Alter βελτίωσε κατά πολύ τη θέση του, αυξάνοντας τον τζίρο του στα 114 εκατ. ευρώ, διπλασιάζοντας σχεδόν την κερδοφορία του, στα 4,4 εκατ. ευρώ.

Θετικά είναι τα μηνύματα και για τη Χ. Κ. Τεγόπουλος, η οποία από τις ζημίες των 7 εκατ. ευρώ του 2006 επιστρέφει μέσα σ’ έναν χρόνο σε κερδοφορία ύψους 199.000 ευρώ. Η «Ναυτεμπορική», η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο του Β. Ρέστη, εμφανίζει μια σταθερή αύξηση των κερδών προ φόρων στα 2,7 εκατ. ευρώ. Αντιθέτως ο Πήγασος έχει ζημίες 7 εκατ. ευρώ στη μητρική εταιρεία και 6 εκατ. ευρώ ζημίες στον όμιλο.


Σχολιάστε εδώ