Το στρατόπεδο Κόδρα

Σύμφωνα με τις υφιστάμενες μελέτες, εδώ θα δημιουργηθεί ένα υπερτοπικό πάρκο δραστηριοτήτων, απολύτως αναγκαίο για την ασφυκτιούσα Θεσσαλονίκη. Στην περιοχή του στρατοπέδου, εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο και τη δημιουργία Μουσείου Προϊστορικών Αρχαιοτήτων, θα κατασκευαστεί ανοικτό θέατρο, ενώ ήδη λειτουργεί το Ολυμπιακών διαστάσεων ανοικτό δημοτικό κολυμβητήριο.

Οι αποζημιώσεις οικοπεδούχων καθυστερούν και τη διάνοιξη της οδού Πόντου, μιας υπερτοπικής οδού που θα έδινε λύση στο διαρκώς εντεινόμενο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καλαμαριάς.

Πώς όμως να καταβληθούν αποζημιώσεις στους δικαιούχους – ιδιοκτήτες των οικοπέδων, όταν το ύψος τους υπολογίζεται στα 300 περίπου εκατ. ευρώ (χωρίς να περιλαμβάνονται οι αποζημιώσεις για το «Κόδρα» και την Πόντου) και την ίδια στιγμή ο ετήσιος προϋπολογισμός του Δήμου Καλαμαριάς δεν ξεπερνά τα 35 εκατ. ευρώ;

Γι’ αυτό ο Χριστόδουλος σκοπεύει να πάρει τους δρόμους, απαιτώντας από τα αρμόδια υπουργεία να καλύψουν τα ποσά των αποζημιώσεων και να επιτρέψουν στην Καλαμαριά να ανασάνει ακόμη περισσότερο και όχι να πνιγεί στο τσιμέντο.

Ξεκινώντας την προσπάθεια αυτή, έδωσε συνέντευξη Τύπου, παρέχοντας στοιχεία για την όλη κατάσταση και τη δύσκολη προσπάθεια που ξεκινά. Και το παραπολιτικό της υπόθεσης: Πολλοί ήταν αυτοί που σχολίασαν ότι στο πάνελ της συνέντευξης κάθισαν εκτός από τον δήμαρχο και όλοι (σχεδόν) οι υποψήφιοι διάδοχοί του! Ο αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δημοσθένης Σαρηγιάννης, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας Μαρία Παυλίδου, ο αντιδήμαρχος των Οικονομικών Υπηρεσιών Θεοδόσης Μπακογλίδης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μπάμπης Ξανθόπουλος. Πρώτος μίλησε για 10-15 λεπτά ο γνώστης των τεχνικών θεμάτων Δημοσθένης. Η Μαρούλα στο πλαίσιο της ισότητας μίλησε άλλο τόσο για το νομικό μέρος της υπόθεσης. Βλέποντας ο Χριστόδουλος ότι η κατάσταση ξεφεύγει, «αδίκησε» τους άλλους δύο δελφίνους, επιτρέποντάς τους να μιλήσουν από ένα δίλεπτο ο καθένας και να μην έχουμε, για πρώτη φορά, συνέντευξη Τύπου διάρκειας όσο το… «Μπεν Χουρ»!


Σχολιάστε εδώ