Σχεδόν 7 εκατ. ευρώ από τη… «Φίνος» στις Αττικές Εκδόσεις

Στα περιοδικά ξεχωρίζει η έκρηξη των κερδών προ φόρων των Αττικών Εκδόσεων, στα 6,9 εκατ. ευρώ το 2007 έναντι 28.000 ευρώ το 2006. Πίσω απ’ αυτήν την αύξηση κρύβεται η επιτυχημένη επιλογή του «Τηλεθεατή» να μοιράσει τις ταινίες της Φίνος Φιλμ, που εκτόξευσε τα ύψη τις δραστηριότητες του ομίλου στον οποίο ηγείται ο Θ. Φιλιππόπουλος. Οι Εκδόσεις Λυμπέρη επέστρεψαν στην κερδοφορία, έστω και ισχνή 22.000 ευρώ, ενώ αντιθέτως η ΙΜΑΚΟ σημειώνει ζημίες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Θετική η εικόνα και για τις Τεχνικές Εκδόσεις, που αύξησαν τα κέρδη προ φόρων τους σε 896.000 ευρώ, ενώ και ο όμιλος επέστρεψε σε κερδοφορία.
Πτώση δαπάνης κατά 15%
Όμως οι πρώτες ενδείξεις για τη χρονιά που διανύουμε δεν είναι θετικές, καθώς φαίνεται πως η διαφημιστική δαπάνη σημειώνει πτώση κατά 15% σε σχέση με το 2007. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με την κούρσα της τιμής του πετρελαίου, έχει άμεσες επιπτώσεις και στα μέσα ενημέρωσης. Όσο μειώνεται η καταναλωτική δύναμη του πελάτη τόσο θα μειώνεται και η δαπάνη στα Μέσα. Έτσι είναι πολύ πιθανόν η αύξηση που σημειώθηκε στην τηλεόραση, περίπου κατά 80
εκατ. ευρώ το 2007, από την κατάργηση του ειδικού φόρου, να εξατμιστεί εξαιτίας των αλλεπάλληλων αυξήσεων που σημειώνονται σε ΔΕΚΟ και καταναλωτικά προϊόντα.


Σχολιάστε εδώ