Συμφωνίες για οικονομία, αλλά και για… πολυλογία

Το σημείωμα αναφέρει ότι μετά από διαπραγματεύσεις του γενικού γραμματέα Νίκου Στεφάνου η Βουλή θα πληρώνει 700 χιλιάδες ευρώ λιγότερα από αυτά που πλήρωνε ως τώρα για την τηλεφωνική ατέλεια των βουλευτών. Με τις νέες συμφωνίες προβλέπεται ότι κάθε βουλευτής δικαιούται:

• 7 ή 8 γραμμές σταθερής τηλεφωνίας από τον ΟΤΕ με απεριόριστο αριθμό κλήσεων σε σταθερά τηλέφωνα εσωτερικού και εξωτερικού και 150 λεπτά την ημέρα προς κινητά, για τα οποία η Βουλή θα πληρώνει 12.000 ευρώ τον χρόνο, αντί για 13.500 που ήταν ως τώρα το «πλαφόν».

• Μια σύνδεση κινητού με εταιρεία της επιλογής του και με χρόνο ομιλίας που κυμαίνεται γύρω στη μιάμιση ώρα την ημέρα και για την οποία η Βουλή θα επιβαρύνεται με 200 ευρώ τον μήνα.

Μοναδική ένσταση σε όλα αυτά είναι ότι διαμηνύθηκε πως από δω και στο εξής όποιος υπερβαίνει τα «πλαφόν» θα πληρώνει, πράγμα που έχουμε ακούσει πολλές φορές, με τελευταία την αρχή της προεδρίας του Δ. Σιούφα και δεν ίσχυσε, αφού στις υπερβάσεις που έγιναν ή θα γίνουν μέχρι να αρχίσει το νέο σύστημα θα «μπει σφουγγάρι» και θα τις αναλάβει -για μια ακόμη φορά- ο προϋπολογισμός της Βουλής.


Σχολιάστε εδώ