Πορεία προς τον λαό, ξεκινά το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι η πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει μόνο ή κυρίως μέσα στη Βουλή ή με κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως η πρόταση μομφής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και η πρόταση για δημοψήφισμα στην οποία πρωτοστάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Παρά το γεγονός ότι το ΚΚΕ στήριξε στη Βουλή και τις δύο αυτές πρωτοβουλίες, τα στελέχη του εκτιμούσαν ότι δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να τρέφουν αυταπάτες για την εμβέλεια τέτοιων προτάσεων, οι οποίες στην ουσία χρησιμοποιήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ στην ιδιότυπη μάχη των δύο κομμάτων για το ποιο θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα δείξει «ανέξοδα» ότι ασκεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ.
Με κινήσεις εντυπωσιασμού και απλών κοινοβουλευτικών συζητήσεων δεν αλλάζει η σημερινή κατάσταση εκτιμούν τα στελέχη του ΚΚΕ και τονίζουν ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα σχέδιο «από όλους αυτούς που πλούτισαν όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», προκειμένου, παρά την υποχώρηση του δικομματισμού, να συνεχίσουν να υπάρχουν ισχυρές κυβερνήσεις που να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Εκτιμούν ότι στα πλαίσια αυτά εξυφαίνονται σχέδια για την αντικατάσταση του κλασικού δικομματισμού από τον διπολισμό «Κεντροαριστεράς- Κεντροδεξιάς». Σ’ αυτά εντάσσουν και τις παρεμβάσεις που -όπως εκτιμούν- γίνονται για την «ανανέωση προσώπων και κομμάτων» με στόχο την ανάδειξη νέων συμμαχικών και «άφθαρτων» κυβερνήσεων.
Στον Περισσό ισχυρίζονται ότι ανάχωμα για την προώθηση αυτών των σχεδίων είναι το ΚΚΕ, αφού η ενίσχυσή του στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ανησύχησε τα «οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα». Όπως αναφέρει και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος σε ανακοίνωσή της, βρίσκεται σε εξέλιξη συντονισμένη επίθεση στο ΚΚΕ, στην ηγεσία του, στα στελέχη του και δεν υπάρχει μέσο που να μη χρησιμοποιείται σ’ αυτήν την επίθεση.
Για να στηρίξουν την άποψη αυτή αναφέρουν ότι το ΚΚΕ αποκλείεται συστηματικά από τα μέσα ενημέρωσης, ενώ αποτελεί πλέον συνήθεια η συκοφαντία και η διαστρέβλωση των θέσεών του.
Χωρίς να δίνουν συγκεκριμένα στοιχεία στο ΚΚΕ κάνουν λόγο ακόμα και για εμπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιών και δυνάμεων προκειμένου να περιοριστεί η δύναμη και ο ρόλος του κόμματος στην πολιτική ζωή της χώρας. Καταγγέλλουν δε ότι από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διοχετεύονται οργανωμένα «ψεύτικες φήμες για την ύπαρξη ομάδων στην Κεντρική Επιτροπή και για αντιπαλότητες ανάμεσα στα μέλη της». Προειδοποιούν δε ότι το «ΚΚΕ λειτουργεί με βάση τις δικές του αρχές και κανόνες και όχι με κριτήρια που βάζουν οι αντίπαλοί του. Δεν ετεροκαθορίζεται, ούτε μιμείται, δεν δίνει λογαριασμό στην αστική τάξη και τα όργανά της, αφού λογοδοτεί μόνο στον εργαζόμενο λαό και από αυτόν επιζητεί τη γνώμη και την κρίση του».
Παγίως το ΚΚΕ εντάσσει σ’ αυτά τα σχέδια αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού και τον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο μάλιστα επιρρίπτει «ενεργητική συμμετοχή». Εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται τη χρησιμοποίησή του και έναν αναβαθμισμένο ρόλο στο πλαίσιο των γενικότερων σχεδιασμών του συστήματος, «προκειμένου να συμβάλει στη σταθεροποίηση της κυρίαρχης πολιτικής με αριστερό άλλοθι». Για ενίσχυση του παραπάνω ισχυρισμού αναφέρουν την «απλόχερη και σκανδαλώδη στήριξη και προβολή του από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», ενώ εκτιμούν ότι οι διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόθεση συνεργασίας με το ΚΚΕ είναι υποκριτικές και δεν μπορούν να κρύψουν «την αναξιοπιστία του και την αφερεγγυότητά του».
Το ΚΚΕ έχει στρέψει την προσοχή του στις φοιτητικές εκλογές που γίνονται την ερχόμενη εβδομάδα και η Α. Παπαρήγα έχει «πάρει σβάρνα» τις πανεπιστημιακές σχολές, αφού από το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών θα φανεί εάν υπήρξαν επιπτώσεις, στην απήχηση του κόμματος στους φοιτητές και τους σπουδαστές, από τις πρόσφατες διαγραφές στελεχών της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια.


Σχολιάστε εδώ