Ο δικομματισμός ανακάμπτει

Τον «θυμό» των πολιτών τον βάφτισαν τάσεις του εκλογικού σώματος, χωρίς να αναρωτηθούν ότι στον ορίζοντα δεν υπάρχει εναλλακτική λύση διακυβέρνησης του τόπου. Από τη στιγμή που τα κόμματα της παραδοσιακής Αριστεράς αδυνατούν να συνεργαστούν μεταξύ τους κι αρνούνται να συμπράξουν σε συμμαχικό κυβερνητικό σχήμα με το ΠΑΣΟΚ, τι απομένει παρά η ακυβερνησία; Όμως την ακυβερνησία το εκλογικό σώμα δεν την επιθυμεί, όπως δεν επιθυμεί και το ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, γι’ αυτό και ο δικομματισμός είναι «καταδικασμένος» να ανακάμψει και ήδη υπάρχουν σημάδια αυτής της ανάκαμψης.

• Η κυβέρνηση Καραμανλή κέρδισε πόντους σε επίπεδο εντυπώσεων από τη διαχείριση του «Σκοπιανού», η αξιωματική αντιπολίτευση του κ. Παπανδρέου κλείνει σιγά σιγά τις πληγές της εσωστρέφειας, αφιερώνεται στα αντιπολιτευτικά καθήκοντά της και ως εκ τούτου, ανακάμπτει, ενώ ταυτόχρονα η δημοσκοπική εκτόξευση του ΣΥΝ ανέδειξε την αλαζονεία του μικρομεγαλισμού, είτε με το «καλώς τα τα παιδιά» είτε με το δεν δικαιούστε να είστε αριστεροί, κάτι που προσγείωσε τον «θυμό» των διαμαρτυρομένων πολιτών.

• Κι όταν ο «θυμός» εκτονωθεί, ως εκ θαύματος οι ψηφοφόροι θα επιστρέψουν στα παραδοσιακά τους κάστρα κι αυτομάτως θα ξεφουσκώσει η δημοσκοπική διόγκωση του ΣΥΝ. Άλλωστε και το «φαινόμενο» Τσίπρα ήδη άρχισε να ξεφουσκώνει, το «νέος και ωραίος» πούλησε όσο ήταν να πουλήσει κι απέμεινε ο ρηχός πολιτικός λόγος με πτυχές αμετροέπειας που χαρακτηρίζει τον νέο ηγέτη του ΣΥΝ – αν και κατά τη γνώμη μας, ο πραγματικός ηγέτης του ΣΥΝ εξακολουθεί να είναι ο κ. Αλαβάνος, ο κ. Τσίπρας είναι απλώς καρικατούρα του. Με άλλα λόγια όσο δεν προσφέρεται μια φερέγγυα εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, εκτός του δικομματικού πλαισίου, ο δικομματισμός θα αναγεννάται εκ της τέφρας του!


Σχολιάστε εδώ