ΟΤΑΝ Η ΑΓΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΘΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

Έτσι, στα ράφια γνωστού σούπερ μάρκετ βρήκαμε την μπύρα που βλέπετε στις φωτογραφίες με τον τίτλο «Βελζεμπούθ» και με εικόνα που παραπέμπει στη βιβλική μορφή του… διαβόλου.
Με την καλόγουστη πλάκα δεν μπορεί κανείς, ακόμη και ο καταναλωτής, να τα βάλει, αλλά εδώ δεν πρόκειται καν για κακόγουστη φάρσα.
Πρόκειται για αληθινό προϊόν, που απευθύνεται σε χιλιάδες καταναλωτές, οι οποίοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σ’ αυτό στα ράφια με τις μπύρες στο σούπερ μάρκετ.
Αγορανομικώς, η προώθηση στο κοινό της μπύρας αυτής μπορεί να ελεγχθεί μόνο στο γεγονός ότι δεν έχει καμία ετικέτα στα ελληνικά, όπως πρέπει να έχουν όλα τα εισαγόμενα προϊόντα για τις πρώτες ύλες τους για την προέλευση, την τιμή τους κ.λπ.
Ηθικώς, ωστόσο, η ύπαρξη τέτοιου προϊόντος στα ράφια των σούπερ μάρκετ ελέγχεται από την άποψη ότι δεν μπορεί να παίζει κανείς με το θρησκευτικό συναίσθημα του οποιουδήποτε καταναλωτή ή να επαφίεται στην ελαστικότητα ή την αδιαφορία ή ακόμη και το… χιούμορ του καθενός, με πρόδηλο στόχο το κέρδος…
Εκτός αν κάποιοι φανατικοί οπαδοί της ελεύθερης αγοράς προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι τόσο ικανοί πωλητές που μπορούν να μας πουλήσουν ακόμη και τον ίδιο τον… Βελζεβούλ.


Σχολιάστε εδώ