Οι βουλευτές έχουν τον λόγο

Επίσης με άλλη ερώτησή του ο κ. Δραγασάκης επαναφέρει το θέμα της χειραγώγησης της αγοράς μέσω της αγοράς ιδίων μετοχών από μέρους συγκεκριμένων τραπεζών και ζητά από τον κ. Αλογοσκούφη τη λήψη μέτρων.

> Την ακύρωση των σχεδίων εγκατάστασης εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε περιοχή της Λακωνίας (Ασπρούδια του Δήμου Βοιών), ενταγμένης στο πρόγραμμα NATURA 2000 και προστατευόμενης από τη συνθήκη RAMSAR, ζητά από τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, εν όψει και των αντιδράσεων της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων που εκφράζουν την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη επένδυση που θα επιφέρει, όπως λένε, ολοκληρωτική καταστροφή στο περιβάλλον. Με άλλη ερώτησή του εξάλλου προς τον υπουργό Άμυνας ο κ. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει απαράδεκτο και αντισυνταγματικό τον υποχρεωτικό και περιοδικό, ανά δίμηνο, έλεγχο όλου συλλήβδην του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του Στρατού Ξηράς για «χρήση ναρκωτικών ψυχοτρόπων ουσιών και για κατανάλωση αλκοόλ».

> Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας για τα ιδρύματα στα οποία στεγάζονται κτίρια που περιθάλπουν ανήμπορα ή ηλικιωμένα άτομα ή και για ακίνητα που ευγενείς πολίτες έχουν κληροδοτήσει με μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση λειτουργίας των ιδρυμάτων αυτών, ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Μπεκρής.

Στην αποκάλυψη ότι οι νέες γραμμές του ΟΣΕ εκσυγχρονίζονται με σκύρα υψηλής περιεκτικότητας αμιάντου, αναφέρεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός. Τονίζει ότι όπως προκύπτει από τη σχετική έκθεση όλα τα δείγματα έδειξαν ότι η περιεκτικότητα ινών αμιάντου στην αιωρούμενη σκόνη στο εργαστήριο της ΕΡΓΟΣΕ ξεπέρασε όλα τα όρια, καθώς είναι από 11 έως 47 φορές υψηλότερη από τις οριακές τιμές και ζητά να σταματήσει η έκθεση των εργαζομένων στον αμίαντο.

> Την παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού στην αποκατάσταση και συντήρηση του περιβάλλοντος χώρου του Ωδείου Αθηνών ζητά η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή. Χαρακτηρίζει την εικόνα άθλια, και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και ντροπή το γεγονός να αφοδεύουν δεκάδες σκύλοι στην πόρτα ενός πολιτιστικού ιδρύματος που βρίσκεται δίπλα στο Προεδρικό Μέγαρο και στο μέγαρο Μαξίμου.

> Στο πρόβλημα της μόλυνσης των νερών του Θερμαϊκού αναφέρεται ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Καραόγλου. Ζητά να ληφθούν μέτρα για τις εστίες μόλυνσης, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση του οικοσυστήματος καθώς η εικόνα που καταγράφεται καθιστά απαγορευτικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την αναψυχή και τα θαλάσσια σπορ στο μεγαλύτερο μέρος των ακτών του Θερμαϊκού.

> Για ποιον λόγο δεν έχει προχωρήσει ο ΟΚΑΝΑ στην υπογραφή της ανανέωσης της σύμβασης με το Κέντρο Πρόληψης «Οδυσσέας» στο Αγρίνιο, ερωτά τον υπουργό Υγείας η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά. Ζητά να χρηματοδοτηθεί το Κέντρο, ώστε να έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει το έργο του στην περιοχή και να μην αναστείλει τη λειτουργία του λόγω οικονομικών προβλημάτων.

> Σχετικά με τις απαλλοτριώσεις των αδόμητων εκτάσεων στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, καλεί τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να απαντήσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης. Σημειώνει ότι ο Δήμος Καλαμαριάς, που αδυνατεί να αντεπεξέλθει οικονομικά στις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών αδόμητων χώρων, επιβάλλεται να ενισχυθεί, διότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη η απαλλοτρίωση προκειμένου να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου, αναψυχής και αθλητισμού.

> Να βρεθεί λύση στο οικονομικό αδιέξοδο των καπνοκαλλιεργητών Ροδόπης και Ξάνθης, ζητά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου. Εξηγεί ότι οι καλλιεργητές οδηγούνται σε μαρασμό, καθώς από την 1/1/09 μειώνεται κατά 50% η ενιαία ενίσχυση (περί τα 190 εκατ. ευρώ), το 2013 θα καταργηθεί η ευρωπαϊκή επιδότηση, ενώ τα τελευταία χρόνια οι τιμές συνεχώς μειώνονται σε αντίθεση με το κόστος παραγωγής.

> Στα προβλήματα λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού αναφέρονται οι βουλευτές του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης, Γιώργος Μαρίνος, Τάκης Τσιόγκας και Μπάμπης Χαραλάμπους. Προσθέτουν ότι υπάρχει λίστα αναμονής νεφροπαθών που αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Αθήνα μέρα παρά μέρα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να επιβαρύνονται οικονομικά.

> Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει την καθυστέρηση των διαδικασιών ανακατασκευής και επισκευής των κατεστραμμένων από τις πυρκαγιές σπιτιών στην Ηλεία ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος. Τονίζει ότι μέχρι σήμερα ελάχιστοι δικαιούχοι έχουν χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αρωγής, ενώ δεν έχουν τηρηθεί οι δεσμεύσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ για κάλυψη της αμοιβής των μηχανικών.


Σχολιάστε εδώ