«Οίκος εμπορίου η Μητρόπολη Ύδρας»

ΜΕ ΒΑΣΗ τα δεδομένα αυτά δεν θα ήταν υπερβολή να επαναλάβουμε ότι ο Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου της Ύδρας σήμερα κινδυνεύει να μετατραπεί σε οίκο εμπορίου με αποκλειστική ευθύνη του Μητροπολίτη, αφού μετά τη σχετική διακήρυξη επαναλαμβάνεται ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για τη μακρόχρονη ενοικίαση των 23.000 στρεμμάτων στο μετόχι Ερμιονίδας, του οποίου μάλιστα οι όροι υπονομεύουν τη διαφάνεια των διαδικασιών…

Η ΠΡΩΤΗ απόπειρα «εκποίησης» έγινε τον Μάιο 2005, με αιτιολογία το κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως. Το «ΠΑΡΟΝ» τότε είχε παρέμβει στις 25/5/05 με ένα καυστικό δημοσίευμα και με τίτλο «Οίκος εμπορίου η Μητρόπολη Ύδρας» και μαζί με την καθολική αντίδραση των κατοίκων υποχρέωσαν τους «αρμοδίους» στη ματαίωση της δημοπρασίας, για πολλούς τεχνικούς λόγους όπως ισχυρίσθηκαν τότε στην ανακοίνωσή τους.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ απόπειρα γίνεται τον Μάιο 2006, με την ίδια αιτιολογία. Το «ΠΑΡΟΝ» πάλι με τρία δημοσιεύματα, στις 25/5/06, 28/5/06 και 4/6/06 και με αδιάψευστα στοιχεία, επεσήμαινε κυρίως τις έντονες οικονομικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των όρων των δύο διακηρύξεων και την υπονόμευση της διαφάνειας των διαδικασιών και του ανταγωνισμού. Η καθολική αντίδραση είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξει άγονη και η δεύτερη απόπειρα του ξεπουλήματος της εκκλησιαστικής περιουσίας.

ΤΩΡΑ ο Μητροπολίτης κάνει την τρίτη απόπειρα για ξεπουλήσει τα 23.000 στρέμματα στην Ερμιονίδα, σε μια προσπάθεια να πετύχουν οι «μπίζνες» της Μητρόπολης, οι οποίες φαίνεται ότι δεν θα αφήσουν τίποτε απούλητο, αφού και πριν τρία χρόνια είχαν καταφέρει την εκποίηση 300 στρεμμάτων της ιδιοκτησίας του Μοναστηρίου Χρυσολεόντισσας της Αίγινας, που ανήκει και αυτό στην Ι. Μ. Ύδρας, ενισχύοντας την επικρατούσα άποψη για «μπίζνες» στη Μητρόπολη.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ και γιʼ αυτήν την «εργολαβία» είναι μεγάλες και πρέπει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης να συνειδητοποιήσει ότι η επιμονή του, για τρίτη φορά, εκποίησης της προνομιούχου εκκλησιαστικής περιουσίας στο μετόχι Ερμιονίδας εγκυμονεί μεγάλη κρίση, παρόμοια με του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, επιμονή που δείχνει τουλάχιστον περίεργη και ενισχύει φήμες ότι κάποιοι «επενδυτές» θέλουν να βάλουν στο χέρι την τεράστια έκταση των 23.000 στρεμμάτων.

ΠΑΝΤΩΣ οι κάτοικοι και οι ενορίτες του Ι.Ν. της Θεοτόκου στην Ύδρα απευθύνουν πλέον έκκληση για άμεση παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τη ματαίωση της δημοπρασίας… Η παντελής έλλειψη διαφάνειας και η άμεση ή έμμεση παραβίαση των όρων της διακήρυξης κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πιστών στην Εκκλησία και θέτουν σε αμφισβήτηση τις ηθικές αξίες που διακηρύσσει…


Σχολιάστε εδώ