Μόνο διάσπαση του ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει στις κάλπες

Δεν φαίνονται πλέον στον ορίζοντα κάλπες… Οι σχεδιασμοί και οι προτάσεις για πρόωρες εκλογές και για διπλές, μαζί με τις ευρωεκλογές, μπήκαν στο ράφι… Βέβαια στην πολιτική κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να ξημερώσει αύριο… Οι εκλογές είναι προνόμιο, είναι άσος που τον κρατάει πάντα στο μανίκι του ο πρωθυπουργός και είναι άγνωστο πότε θα τον… τραβήξει.
Πάντως, σύμφωνα με υπουργό που μιλάει με τον Καραμανλή, μετά τις ευρωεκλογές τοποθετούνται οι εξελίξεις που μπορεί να συμβούν. Και στις αναλύσεις αυτό που προηγείται είναι τι επίπτωση μπορεί να έχει ένα πολύ δυσμενές αποτέλεσμα για τον Γιώργο Παπανδρέου στις ευρωεκλογές. Κι εδώ μεταξύ των προβλέψεων είναι η διάσπαση, να πάρει ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος και να φύγει, αν ο Γιώργος αρνηθεί να παραιτηθεί. Σε μια τέτοια περίπτωση, να διασπαστεί δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, η προσφυγή στις κάλπες είναι πολύ πιθανή. Ακόμη και δεύτερες εκλογές αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία ή προκύψει μικρή πλειοψηφία, με στόχο το αυξημένο κατά 10 βουλευτές μπόνους που δίνει στο πρώτο κόμμα ο εκλογικός νόμος Παυλόπουλου.
Σενάρια, θα πείτε, μόνο που κάποια στιγμή βγαίνουν… Καλό λοιπόν είναι να είστε έγκαιρα ενημερωμένοι για τις προθέσεις που υπάρχουν…


Σχολιάστε εδώ