Με την εφημερίδα της η Γιάννα προσπαθεί να χαλάσει τη συνεργασία της ΔΕΗ με τον κουνιάδο της!

Παρά τον γενικό ξεσηκωμό του λαού της δυτικής Αττικής, υπεγράφη τελικά στο «Κινγκ Τζορτζ» το μνημόνιο συνεργασίας της ΔΕΗ με τη Χαλυβουργική για τη δημιουργία δύο μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στην Ελευσίνα (880 MW με καύσιμο το φυσικό αέριο) και για τον εκσυγχρονισμό δύο πεπαλαιωμένων αεριοστρόβιλων, που, όπως καταγγέλλουν οι τοπικοί φορείς, θα επιβαρύνουν και αυτοί το περιβάλλον.
Πίσω όμως απ’ αυτή την ιστορία μαίνεται ένας άγριος ενδοοικογενειακός «πόλεμος» στο «Αγγελοπουλαίικο», με αφορμή τα επιχειρηματικά σχέδια της Χαλυβουργικής, που ανήκει στον Κώστα Αγγελόπουλο, αδελφό του Θόδωρου.
Αρκεί να παρακολουθήσει κανείς με προσοχή το άκρως εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» της Γιάννας και του Θόδωρου για να καταλάβει! Για παράδειγμα, στο φύλλο της περασμένης Τετάρτης αναδεικνύει το «πόρισμα-καταπέλτη της Πολεοδομίας Δυτικής Αττικής, με το οποίο ανακαλείται η άδεια της Χαλυβουργικής για σειρά πολεοδομικών και περιβαλλοντικών υπερβάσεων».
Η ανακαλούμενη άδεια αφορά ισόγειες μεταλλικές κατασκευές συνολικής δομημένης επιφάνειας 18.975 τ.μ. Και το ρεπορτάζ συνεχίζει: «Βεβαίως, ουδείς μπορεί να αποκλείσει μελλοντική αλλαγή χρήσης τους, όπως πολλές φορές έχει κάνει η ίδια εταιρεία στο παρελθόν για τμήματα των εγκαταστάσεών της, ακόμη και για τη λειτουργία νέας ενεργειακής μονάδας, στο πλαίσιο της προωθούμενης συνεργασίας με τη ΔΕΗ, που έχει ξεσηκώσει σάλο αντιδράσεων. Η Πολεοδομία διαπιστώνει επίσης ότι η εν λόγω έκταση έχει ήδη απαλλοτριωθεί από το Δημόσιο για τη διευθέτηση του Σαρανταπόταμου και ότι η οικοδόμησή της συνεπάγεται την κοπή δέντρων και την καταστροφή δάσους ευκαλύπτων».
Καλά ξεμπερδέματα, γενικώς!


Σχολιάστε εδώ