Κυβερνητικό μεγαλοστέλεχος κατά Κυριακού

Όταν βεβαίως μιλάμε για κυβερνητικό δάκτυλο, εννοούμε προερχόμενο από συγκεκριμένο πρωτοκλασάτο στέλεχος που εποφθαλμιά την πρωθυπουργία και αυτήν την περίοδο χειρίζεται κρίσιμα εθνικά θέματα.

Προς το παρόν στην υπόθεση αυτή δεν τίθεται θέμα έκπτωσης του κ. Κυριακού από το αξίωμα του, την προεδρία της ΕΟΕ, καθώς η καταδικαστική απόφαση (τέσσερα χρόνια φυλάκιση) για τις πολεοδομικές παραβάσεις στην εξοχική του κατοικία στον Άγιο Αιμιλιανό Ερμιονίδας είναι πρωτόδικη και η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει.
Αν υποτεθεί, πάντως, ότι ο κ. Κυριακού καταδικάζεται τελεσίδικα και εκπέσει του αξιώματός του, τότε στη θέση του θα τον διαδεχθεί ο α΄ αντιπρόεδρος Ισίδωρος Κούβελος, τον οποίο οι πληροφορίες θέλουν να ετοιμάζεται να διεκδικήσει την προεδρία στην εκλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που θα γίνουν στις αρχές του 2009. Ο σύζυγος της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη θέλει να είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΕΟΕ, αλλά βέβαια αυτό δεν είναι εύκολο με τον Μίνωα Κυριακού αντίπαλο, ο οποίος αυτές τις ημέρες δέχθηκε ενορχηστρωμένη επίθεση, πίσω από την οποία ήταν συγκεκριμένο στέλεχος της κυβέρνησης… Πρέπει ακόμη να σημειωθεί πως ο κ. Κούβελος αναμένει ακόμη στο ακουστικό του για την Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 που θα γίνουν σε Βόλο και Λάρισα. Οι δύο πόλεις πήραν τους Αγώνες στις 28 Οκτωβρίου 2007 και από τότε πέρασαν πέντε μήνες και τίποτα δεν έχει γίνει, φύλλο δεν κουνιέται στην προετοιμασία και διοργάνωση, με αποτέλεσμα αυτό και ανησυχία να προκαλεί ως προς την ετοιμότητα των δύο πόλεων, αλλά και το κόστος να αυξάνει σε ορισμένα έργα που πρόκειται να γίνουν, όπως ακριβώς συνέβη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Τον Ισίδωρο Κούβελο, βεβαίως, τον απασχολεί η προεδρία της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων, η οποία του ανήκει δικαιωματικά, καθώς ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης. Από εκεί πάντως που ο α΄ αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν το μεγάλο φαβορί και ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της Οργανωτικής Επιτροπής, τώρα μαθαίνουμε πως σε επίπεδο κυβέρνησης υπάρχουν και άλλες σκέψεις για να αναλάβει πρόεδρος άλλος.


Σχολιάστε εδώ