Εννιά χρόνια δεν μπορεί να αξιοποιηθεί δωρεά 10 εκατ. δολ!

Είναι ώρες ώρες που λες τελικά είμαστε τόσο ανίκανοι, τόσο άχρηστοι, τόσο αδιάφοροι, ώστε να μη μπορούμε εννιά ολόκληρα χρόνια να αξιοποιήσουμε τη δωρεά μιας οικογένειας ευεργετών που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες ενός ολόκληρου νησιού σε κρεβάτια εντατικής θεραπείας και ένα σύγχρονο χειρουργείο;
Απίστευτο, θα πουν κάποιοι. Αποκλείεται να συμβαίνει. Κι όμως…
Πριν από εννιά χρόνια, το 1999 συγκεκριμένα, η γυναίκα του κεφαλονίτη εφοπλιστή και μεγάλου ευεργέτη Γιώργου Βεργωτή δώρισε 10.000.000 δολ. για την επέκταση του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς και τη συμπλήρωσή του με Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και νέα, σύγχρονα χειρουργεία.
Μετά πολλών κόπων και βασάνων και αφού πέρασαν αναξιοποίητα πέντε χρόνια, το 2007 εδέησε, μετά από πολλές προσπάθειες του τότε βουλευτή της ΝΔ Πέτρου Αλιβιζάτου, να υπογραφεί ο νόμος (3527/9-2-2007) που κύρωνε τη σύμβαση μεταξύ Δημοσίου και δωρητών. Και ενώ όλοι πίστευαν ότι θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου, τίποτε δεν έχει γίνει ακόμη, ο νόμος δεν υλοποιήθηκε, με αποτέλεσμα ήδη με τον πληθωρισμό και τη μείωση της σχέσης του δολαρίου με το ευρώ, να έχει χαθεί σημαντικό ποσό από τα 10.000.000 δολ.
Κατόπιν όλων αυτών, η άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας Δημ. Αβραμόπουλου είναι άκρως απαραίτητη…


Σχολιάστε εδώ