ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ειδικό φυλλάδιο το οποίο ενημερώνει για τις συνδιαλλαγές μας με τις τράπεζες, για τα δικαιώματά μας αλλά και τις υποχρεώσεις, εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Το ειδικό ενημερωτικό έντυπο με θέμα: «Τράπεζες και Καταναλωτές: Μπες ενημερωμένος βγες κερδισμένος» θα μπορεί σύντομα να το βρεί κανείς όχι μόνο από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, αλλά και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και μπορεί να αποδειχτεί σημαντικό εργαλείο των καταναλωτών στις σχέσεις τους με τα πιστωτικά ιδρύματα.
Η έκδοση του εντύπου έρχεται σαν συνέχεια νομοθετικών και άλλων πρωτοβουλιών του υπουργείου Ανάπτυξης και της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή σχετικά με την αγορά τραπεζικών προϊόντων.
Στο ενημερωτικό έντυπο περιέχονται χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες καταναλωτές για:

– Στεγαστικά δάνεια
– Εξυπηρέτηση σε ΑΤΜ
– Πάγιες εντολές
– Πιστωτικές κάρτες
– Καταναλωτικά δάνεια
– Προσυμβατική Ενημέρωση
Και τέλος, χρηματοδότηση αυτοκινήτου

Η ενημέρωση μπορεί να αποδειχτεί το καλύτερο όπλο στα χέρια των καταναλωτών.

3 Συνεχίζεται η ασυδοσία με τα προϊόντα γάλακτος. Αυτήν τη φορά οι επιτήδειοι διέθεταν σε μεγάλο σούπερ μάρκετ επικίνδυνα για την υγεία γιαούρτια!
Συγκεκριμένα οι ελεγκτές της Νομαρχίας Αθηνών εντόπισαν τα εξής επικίνδυνα προϊόντα:
• Γιαούρτι με ημιαποβουτυρωμένο πρόβειο γάλα 2% «προβάτινο 2%» σε αυτοτελή συσκευασία των 240 γρ. με ημερομηνία λήξης 17/02/08 που παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την εταιρεία Γαλακτοκομικά Προϊόντα «Δημητρίου» (Γεωρ. Κ. Δημητρίου & ΣΙΑ ΟΕ, ΒΙΟ. ΠΑ. Κερατέας – Θέση Βενίζα).
• Γιαούρτι πρόβειο σε αυτοτελή συσκευασία των 210-240 γρ. με ημερομηνία λήξης 21/02/08 που παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την εταιρεία Αθανάσιος Χ. Αδάμ (Παραγωγή και εμπόριο γαλακτοκομικών προϊόντων, θέση Γερμανικά –
Ασπρόπυργος).
Και τα δύο προϊόντα εντοπίστηκαν από τους ελεγκτές της Διεύθυνσης Εμπορίου και Τουρισμού του κεντρικού τομέα της Νομαρχίας Αθηνών κατά τη διενέργεια ελέγχου στο σούπερ μάρκετ
«Carrefour – Μαρινόπουλος ΑΕ» που βρίσκεται στη Λ. Βουλιαγμένης 140 & Μεσολογγίου στη Δάφνη.
Το α΄ δείγμα και των δύο γιαουρτιών κρίθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους μη κανονικό, μη ασφαλές, αποκλειόμενο από την κατανάλωση, αφού βρέθηκε να περιέχει σορβικά (συντηρητικά), πρόσθετα των οποίων η χρήση απαγορεύεται στο συγκεκριμένο είδος τροφίμου.


Σχολιάστε εδώ