Δημοψήφισμα κατά της «ευρωσυνθήκης»

Η «ευρωσυνθήκη», ωστόσο, πρέπει να μπει σε δημοψήφισμα, ανεξάρτητα από τους ελιγμούς των ιθυνόντων του ιμπεριαλισμού. Θα είναι μια μορφή πάλης εναντίον ενός τερατουργήματος που στρέφεται κατά των λαών της Ευρώπης και όχι μόνο αυτών.

Φυσικά δεν φτάνει. Το αίτημα να τεθεί στην κρίση του δημοψηφίσματος η «ευρωσυνθήκη», πρέπει, κατά την άποψη του ΚΚΕ, να συνοδευτεί με την ένταση της λαϊκής πάλης στη βάση της ανυπακοής, της απειθαρχίας στις αποφάσεις της ΕΕ. Δηλαδή στη βάση στόχων που αντιστοιχούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και συγκροτούν τη συνολική συνεκτική γραμμή αντεπίθεσης του λαϊκού κινήματος. Στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου δεν υπάρχει άλλη απάντηση από τη συγκέντρωση δυνάμεων για την κατάργηση των σχέσεων εκμετάλλευσης. Και αυτή η απάντηση είναι η λαϊκή εξουσία.

Το ΚΚΕ προετοιμάζεται για τις ευρωεκλογές με αφετηρία τη δράση για να γίνει δημοψήφισμα. Αλλά το «όχι στην ευρωσυνθήκη» πρέπει να είναι και μάχη καταδίκης της ΕΕ. Διαφορετικά, από μόνο του το «όχι στην ευρωσυνθήκη» θα σκορπίζει εξ αντικειμένου αυταπάτες. Αυταπάτες ότι είναι δυνατό να φύγει αυτό το αντιδραστικό κείμενο και στη θέση του να έρθει κάποιο άλλο φιλολαϊκό. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, γιατί η ΕΕ είναι μια συμμαχία καπιταλιστικών κρατών. Αυτά τα κράτη δεν διορθώνονται, μόνο ανατρέπονται.

Έχει μεγάλη σημασία, μέχρι οι λαοί να καταστρέψουν αυτό το οικοδόμημα, για να οικοδομήσουν την ενωμένη Ευρώπη του σοσιαλισμού, να καταφέρνουν μέχρι τότε συνεχή κτυπήματα στην ΕΕ. Αυτή η πάλη θα λειτουργεί προς όφελος των λαών και άμεσα.


Σχολιάστε εδώ