Από το Περιστύλιο…

» Την απορία των διερχομένων προκάλεσαν οι εναγκαλισμοί, στους διαδρόμους της Βουλής, βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πετραλιά: «Μα πώς είναι δυνατόν στην ολομέλεια να σφάζονται για το Ασφαλιστικό και έξω να το ρίχνουν στις αγάπες και στις φιλοφρονήσεις», σχολίαζαν. Πάντως, ο Τηλέμαχος Χυτήρης και ο Πέτρος Ευθυμίου δεν είχαν πρόβλημα. Αφού άντεξε σου λέει, να ξημεροβραδιάζεται τρεις βδομάδες στη Βουλή και να κάνει τον πυροτεχνουργό… απασφαλίζοντας το Ασφαλιστικό, η Φάνη ξεφεύγει απ’ τα γήινα. Δεν είναι απλώς υπουργός, είναι ένα σύμβολο, είναι μια ιδέα…

» Άλλη μια ενδιαφέρουσα… συνύπαρξη στη Χαριλάου Τρικούπη: Ήταν ή όχι η Rass μια από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων που καταδίκαζε ο κ. Αθανασάκης προεκλογικά; Την απορία εξέφραζε δημόσια στο καφενείο της Βουλής βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, όταν πληροφορήθηκε ότι αναπληρώτρια εκπρόσωπος του κόμματος ανέλαβε κ. Μ. Καρακλιούμη, αναλύτρια της Rass, μια επιλογή που θεωρήθηκε, απ’ όσους γνωρίζουν τη Μαρία, πολύ πετυχημένη.

» Μπορεί να πρωταγωνίστησε το Ασφαλιστικό τις τελευταίες βδομάδες στη Βουλή, αφανής ήρωας όμως ήταν ο Μιχάλης Λιάπης… Το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την προστασία των πολιτιστικών αγαθών, που ξεκίνησε να συζητείται λίγο πριν από την πρόταση μομφής, έγινε σίριαλ και κατέληξε να ψηφιστεί την περασμένη Πέμπτη. Οι ταλαιπωρημένοι από τις πολύωρες συνεδριάσεις βουλευτές το είδαν σαν μια ευκαιρία για χαλάρωση κι έτσι, αν εξαιρέσει κανείς τις ενστάσεις Τατούλη, ήταν μια συνεδρίαση… περιβόλι.

Ο κ. Αϊβαλιώτης στην τοποθέτησή του ζήτησε να μιλήσει από του βήματος. «Γιατί δεν μιλάτε από τη θέση σας να γλυτώνουμε τον χρόνο;», τον ρώτησε ο προεδρεύων κ. Νεράντζης.

– Κ. Αϊβαλιώτης: «Γιατί με βγάζει παχύτερο ο φακός, κύριε πρόεδρε».

– Τ. Νεράντζης: «Παχύτερο; Μα, εσείς είστε λεπτός και στους τρόπους και σε όλα! Δεν είστε ομόβαρος του κ. Κεγκέρογλου!»

– Κ. Αϊβαλιώτης: «Είμαι πολύ λεπτός, κύριε πρόεδρε, είναι πασιφανές ότι είμαι λεπτός, αλλά με βγάζει παχύτερο και κοντύτερο και πάντα, όταν βρίσκω φίλους, μου λένε: «Μα, ούτε τόσο κοντός είσαι ούτε τόσο παχύς». Για λόγους, λοιπόν, αισθητικούς μιλώ από το βήμα».

Έτσι πήρε θάρρος και ζήτησε να μιλήσει από το βήμα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Φιλίνη. «Από τη θέση σας παρακαλώ», ζήτησε ο προεδρεύων.

– Α. Φιλίνη: «Με συγχωρείτε, κύριε πρόεδρε, αλλά δεν βλέπω καλά».

Τ. Νεράντζης: «Αυτό το βήμα αποτελεί πανάκια. Άλλους τους δείχνει πιο αδύνατους, σε άλλους επαναφέρει την όραση. Φαίνεται ότι είναι θαυματουργό!»…

Τη φιλοσοφία βάσει της οποίας καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού εξήγησε ο Περικλής Κοροβέσης: «Έχει τη ρίζα της στα «Γεροντικά». Στα «Γεροντικά», που τα ξέρετε όλοι, είναι σημαντικά κείμενα για την Ορθοδοξία λέει: «Δεν υπάρχει χειρότερο κακό από το καλό που γίνεται στη θέση ενός μεγάλου καλού». Χρειαζόμαστε παραπάνω πράγματα.»

Και ο Απόστολος Βαΐτσης: «Εγώ -ξέρετε- υποκλίνομαι στις καλλιτεχνικές προσωπικότητες και ο Περικλής είναι φίλος μου. Συμφωνώ με όλα αυτά που είπε, αλλά για να μην κουράσω τον ευπατρίδη υπουργό θα πω ότι συμφωνώ με τη hurricane «Angela Gerekos», η οποία έθεσε τα θέματα -όπως και στην Επιτροπή- υπέροχα επί των άρθρων, όπου εκεί τη βρήκα διαβασμένη».

Τη σκυτάλη πήρε ο Απόστολος Κακλαμάνης που ανακάλυψε πρόβλημα με το μικρόφωνο του. «Εγώ θέλω να μιλήσω από το αριστερό, όχι από το δεξί», είπε.

– Β. Κεγκέρογλου: «Κεντρώο».

– Α. Κακλαμάνης: «Ε, δεν υπάρχει κεντρώο».

– Μ. Λιάπης: «Από εδώ, πάντως, εγώ σας βλέπω να μιλάτε από το δεξί».

– Α. Κακλαμάνης: «Κύριε υπουργέ, όπως βλέπετε υπάρχει μια μεγάλη απόσταση. Εάν πας σε ευθεία γραμμή, πράγματι καλώς βλέπεις, γιατί είσαι δεξιά. Εδώ που είμαι εγώ είναι αυτό που προσπαθείτε και από τη μια και από την άλλη μεριά να το οικειοποιηθείτε».

– Τ. Νεράντζης: «Εγώ σας βλέπω από τον μεσαίο χώρο, πάντως, κύριε πρόεδρε».

Με… ιδεολογικά ζητήματα ασχολήθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός: «Από αρκετά σημεία που κοίταξα από τις τροπολογίες του συντρόφου Τατούλη θα είναι ενδιαφέρουσες».

– Γ. Σούρλας: «Πώς τον είπατε; Σύντροφο;».

– Γρ. Ψαριανός: «Μάλιστα, τον σύντροφο. Όλοι σύντροφοι είμαστε. Ειδικά με τον Πέτρο, βέβαια, εμείς οι δύο…»

Και ο κ. Σούρλας: «Τον λόγο έχει η κ. Αράπογλου και μετά ο σύντροφος Τατούλης.» (!)

» Και μια και ο λόγος για τον Γρηγόρη Ψαριανό, τρεις περίεργες διαρρήξεις δέχτηκε το σπίτι του στην Κάντζα -το οποίο φυλάσσεται- από τις 28/2 ως τις 29/3/08, απ’ όπου αφαιρέθηκαν προσωπικά αρχεία, αντικείμενα και συλλογές μεγάλης αξίας. Σημειώνεται ότι τα προηγούμενα χρόνια ως απλός πολίτης ουδέποτε είχε υποστεί την παραμικρή ενόχληση, ενώ, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι διαρρήξεις συνέβησαν παρά τις καταγγελίες που έγιναν από την πρώτη στιγμή τόσο στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης όσο και στη Γενική Ασφάλεια.

Πραγματικά περίεργο γεγονός…


Σχολιάστε εδώ