Αποστολικά και… άλλα

– Σημασία δεν έχει ποιος είναι ο εκπρόσωπος του κόμματος, αλλά πόσες θέσεις έχει το κόμμα για να τις εκπροσωπεί, σύντροφοι.

– Τι σου είναι η γκαντεμιά, εκεί που θα είχε ξεχαστεί το όνομα Μακεδονία σε 10 χρόνια, να το χειρίζεται σήμερα η επίδοξη πρωθυπουργός κόρη σας.

– Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες από τη Λάρισα. Για να δούμε τι θα δούμε ξανά, σύντροφοι.

– Συγγνώμη, πολύχρωμοι σύντροφοι, αλλά το ’89 ΣΥΝ-κυβερνήσατε με τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Γιατί πρέπει να το ξεχάσουμε εμείς;

– Για ποιον νέο οργανάρχη του ΠΑΣΟΚ λένε οι σύντροφοί του ψάξτε τον επόμενο και γιατί;

– Το τι σκόρδο είχε το Μαξίμου την Πρωταπριλιά με το ποδαρικό Γιώργου δεν λέγεται. Η μισή σκορδοΑρκαδία είχε μεταφερθεί στο Μαξίμου.

– Γωγώ, με ποιο χεράκι χαιρέτησες τον Γιωργάκη; Με το αριστερό ή το δεξιό;

– Το ‘πα εγώ σε κορυφαίο παράγοντα του ΠΑΣΟΚ ότι του πιτσιρικά θα πάρουν τα μυαλά του αέρα και δεν θα μαζεύεται με τίποτα από τους δρόμους, θα τρέχει με 200 χλμ. την ώρα και βάλε.

– Βρείτε τε πρώτα με την κοινωνία και μετά ψάξτε την επικοινωνία…

– Σε λίγο θα κοστίζουν περισσότερο τα διόδια από τη βενζίνη. Να ‘χαμε τουλάχιστον και δρόμους, χαλάλι τους.

– Δεν βλέπω να μετακομίζει, σύντροφοι, το ΠΑΣΟΚ. Άρχισαν νέες διαρρυθμίσεις με τη νέα οργάνωση, κι έτσι η θρυλούμενη μετακόμιση αναβάλλεται.

– Αληθεύει ότι ο Γιώργος σκοπεύει να κάνει ένα όργανο στο οποίο θα συμμετέχουν οι γέροντες και δημογέροντες και θα του κάνουν προτάσεις και θα έχουν ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικής ατζέντας;

– Ποιος συνεργάτης του Γιώργου είναι πολύ δυσαρεστημένος και μετρά μέρες;

– Τουλάχιστον το νέο Πολιτικό Συμβούλιο είναι ΠΑΣΟΚ, είπε με νόημα ο «πράσινος» βουλευτής. Όχι σαν τα άλλα, τα ξενόφερτα…

– Στο ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται Τσίπρας και περίεργα πειράματα. Ηθική αναζητείται, αλλά όχι από τους ανήθικους…

– Να πούμε σιδεροκέφαλους στους νέους εκπροσώπους Τύπου του ΠΑΣΟΚ και ειδικά στη Μαρία Καρακλιούμη, που μπαίνει στα βαθιά νερά…

– Τι κάνει η κυβέρνηση; Σπέρνει (κουκιά). Όμως αν θα θερίσει κιόλας είναι πολύ πρώιμο να φανεί.

– Μαύρα μαντάτα έρχονται για ορισμένους υπουργάδες.

– Ο Γιάννης Ραγκούσης δεν είναι κανένας ευκολοφάγωτος τύπος, σύντροφοι. Ξέρει καλά από φουρτουνιασμένες θάλασσες, και μάλιστα του Αιγαίου. Πάψτε λοιπόν τα πικροχολάκια σας.

– Κοίτα να δεις τι μας λέει ο Τσίπρας! Δεν τον ενοχλεί που κυβέρνησαν με τη ΝΔ οι σύντροφοί του, αλλά τον ενοχλεί που στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν στελέχη που άσκησαν εξουσία. Αλέξη, ξεπέζεψε από τη μηχανή σου…

– Και στα δικά σου πρόεδρε, είναι η απάντηση των νέων οργαναρχών του ΠΑΣΟΚ προς τον Γιώργο, όταν τους εύχεται καλή επιτυχία στο έργο τους. Τι να εννοούν άραγε οι σύντροφοι;

– Κάποιος μάτιασε το ρεύμα Βενιζέλου και ορισμένοι δεν καλοβλέπουν ορισμένους συντρόφους τους. Θεωρούν ότι τα βρήκαν με τον Γιώργο. Και εδώ αναμένονται εκρήξεις.

– Από τον θείο στον ανιψιό με τα ζητήματα ΝΑΤΟ.

– Δυστυχώς, Ντόρα, για τον μπαμπά σου, ο Καραμανλής

έχει μνήμη και δεν ξέχασε το όνομα Μακεδονία.

– Με βρήκε παλιός ΠΑΣΟΚος φίλος μου στην Πλάκα, ο Κώστας, και μου είπε να γράψω στον Γιώργο ότι με λαδωμένο vetex δεν καθαρίζεις το τραπέζι με τα αποφάγια, θέλει καθαρά πράγματα και σοβαρές προτάσεις η ιστορία ΠΑΣΟΚ.

– Σκοπια-ΝΟ…

– Ευτυχώς ή δυστυχώς η ιστορία θα λέει ότι βέτο έβαλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, «πράσινοι» σύντροφοι.

– Αφού η σκοπιανή ηγεσία ήταν στο Βουκουρέστι, αλήθεια, τι νόημα είχε η πρόταση Γιώργου να την επισκεφτεί ως ειδικός διαμεσολαβητής;

– Αλέκο Αλαβάνο, σύνελθε. Τα ύψη ζαλίζουν και πάρε καμιά δραμαμίνη. Διότι το να επικαλείσαι το Σύνταγμα για δημοψήφισμα και να τα βάζεις με τους συνταγματολόγους είναι ακριβώς όπως το να είσαι άρρωστος βαριά και να τα βάζεις με τους γιατρούς γιατί δεν σε αφήνουν να πεθάνεις.

– Με το Σκοπιανό να μην ξεχάσουμε την όντως αξιέπαινη πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας για τη λειτουργία έκθεσης στο μετρό του Συντάγματος.

– Και με τον διπλωμάτη Δημήτρη Αβραμόπουλο μίλησε ο πρωθυπουργός πριν αναχωρήσει για το Βουκουρέστι για το βέτο.

– Αποκλειστικό. Ο πρωθυπουργός είπε στον Μπους και στους συνεταίρους του ότι η FYROM και οι Σκοπιανοί δεν είναι δικοί τους γείτονες, άρα δεν έχουν πρόβλημα. Και συνέχισε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι δεν μπορεί μια χώρα υπό εξέλιξη να έχει περισσότερα δικαιώματα από μια χώρα μέλος. Τα επιχειρήματα Καραμανλή έπεισαν και τους άπιστους Εγγλέζους, που τήρησαν ουδέτερη στάση. Κάτι αντίστοιχο είχε πει και ο Αντρέας στο ΝΑΤΟ για την Τουρκία. «Έχετε δίκιο σε όσα λέτε, αλλά δεν είστε εσείς γείτονες, γιατί αν ήσασταν, θα είχατε τη δική μου θέση».

– Σύντροφοι, μην ξύνεστε
στην γκλίτσα του Προκόπη,
χάσατε το γήπεδο
χάσατε και το τόπι.

– Σκοτώνονται να βρεθεί θέση στον αντιβασιλέα Φίλιππο του Γιώργου, για να δούμε τι θα γίνει στο τέλος. Για τον αντιβασιλέα Παύλο πάντως θέση βρέθηκε και μάλιστα βαρβάτη.

– Βρήκα οπαδό του Γιώργου στη στάνη του σε χωριό της Κρήτης. Στο ερώτημα πώς πάμε, μου έδωσε μια απάντηση καταπέλτη. Η κατάσταση, μου λέει, μοιάζει με τον κτηνοτρόφο που θέλει να μάθει ένα γουρούνι να τραγουδά και του έχει βάλει μουσική…

Των 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ