ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ, ΑΓΩΓΕΣ…

Λίγες ώρες πριν, είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν στα ταμεία του δήμου οι ελεγκτές που στάλθηκαν από την Εισαγγελία προέκυψε ότι 22 εκατομμύρια ευρώ (πολύ καλά διαβάζετε) έκαναν φτερά από τα συρτάρια του δημαρχείου.

Το συγκλονιστικότερο μάλιστα από όσα αποκαλύφθηκαν ήταν πως από αυτά, τα 18,5 εκατομμύρια (κάπου 7 δισ. δραχμές) έφυγαν από τα ταμεία του δήμου με μαύρες σακούλες δήθεν για να κατατεθούν στις τράπεζες (για να πληρωθούν ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων), και δίχως κανείς να ζητήσει το παραμικρό παραστατικό από τον υπάλληλο που… τα μετέφερε.

Και όλα αυτά, λίγους μόνον μήνες μετά την αποκάλυψη ότι άλλα εκατό εκατομμύρια δραχμές (374.000 ευρώ), που τα διαχειριζόταν με πρωτοφανή και κραυγαλέα ασύννομο τρόπο μια στενή του συνεργάτιδα, στην οποία είχε αναθέσει ο ίδιος τη «διαχείριση της παγίας», έκαναν επίσης φτερά από τα ταμεία του δήμου.

Θα περίμενε κανείς να πάρει πρωτοβουλίες ο δήμαρχος για να περιοριστεί η οικονομική ζημιά που δημιουργήθηκε εξαιτίας της κακοδιοίκησης – κακοδιαχείρισης που διαπιστώθηκε, προστατεύοντας τα χρήματα των δημοτών του και της πόλης του.

Να σημειώσω επίσης ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είχε πρόσφατα υποστηρίξει -για να μετριάσει τις εις βάρος του εντυπώσεις- ότι το ποσόν για τις ασφαλιστικές εισφορές που εξαφανίστηκε από τα ταμεία του δήμου είναι περίπου δύο εκατομμύρια (στο 10% δηλαδή του ποσού που έχει ήδη βεβαιωθεί και μάλλον θα διευρυνθεί κι άλλο, καθώς ο έλεγχος συνεχίζεται).

Από την πλευρά της η Χρύσα Αράπογλου επέλεξε να σχολιάσει την εις βάρος της αγωγή με το «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», ενώ στη σχετική της δήλωση για πρώτη φορά βάζει στο στόχαστρό της τη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Καλώ την κυβέρνηση αλλά και τον πολιτικό φορέα στον οποίο ανήκει ο κ. Παπαγεωργόπουλος και ο οποίος τον στήριξε και τον στηρίζει να παρέμβουν ώστε να ματαιωθεί κάθε σκέψη συγκάλυψης, να προστατευτεί το κύρος του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας και να περισωθούν τα χρήματα των Θεσσαλονικέων».

Από τη δική του πλευρά ο Γιάννης Μπουτάρης κατήγγειλε για άλλη μια φορά τον δήμαρχο, ενώ πρότεινε δημόσια στους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης να συναντηθούν και να βρουν τρόπους συνεργασίας τους απέναντι στη δημοτική αρχή των σκανδάλων. (Όχι, ο κυρ Γιάννης δεν έκρινε σκόπιμο να απολογηθεί για την επιλογή της ουδετερότητας που είχε κρατήσει πριν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2006, και η οποία ουσιαστικά είχε χαρίσει τη νέα τετραετία στον Παπαγεωργόπουλο).

Στη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους ο Γιάννης Μπουτάρης επιτέθηκε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης με αφορμή την αγωγή την οποία κατέθεσε σε βάρος του ζητώντας το ποσόν του ενός εκατ. ευρώ, λέγοντας ότι «ο κ. Παπαγεωργόπουλος μετατρέπει την πολιτική κριτική σε ποινικό αδίκημα. Έχει συνηθίσει, φαίνεται, στα εκατομμύρια και τα απαιτεί από όποιον τολμάει να εκφράσει αντίθετη άποψη».


Σχολιάστε εδώ