O Πάσκοε στην Κύπρο και o Μάρκος στις ΗΠΑ

Τη σκυτάλη από τον τούρκο αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Γιασάρ Μπουγιούκανιτ την παίρνει ο βοηθός γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Λιν Πάσκοε, ο οποίος αναμένεται, εκτός απροόπτου, να επισκεφθεί την Κύπρο σήμερα Κυριακή. Ακολούθως, μετά τις επαφές του με τις δύο κοινότητες στο νησί, ο κ. Πάσκοε προγραμματίζει να επισκεφθεί την Άγκυρα και την Αθήνα.
Ο κ. Πάσκοε το 2004 υπηρετούσε στο αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών και ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Σχεδίου Ανάν. Ήταν ένα εξ αυτών που απειλούσε παρασκηνιακώς τους Κυπρίους στέλνοντας μηνύματα ότι, εάν πουν όχι στο Σχέδιο Ανάν, θα καταστραφούν…
O Χριστόφιας στην Αμερική
Η επίσκεψη Πάσκοε θα στρώσει τον δρόμο και στην επίσκεψη του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού στις ΗΠΑ. Η αμερικανίδα ομόλογός του Κοντολίζα Ράις τον καλεί στην Ουάσιγκτον, όπου αναμένεται να μεταβεί τον Μάιο. Ενδέχεται μετά την επίσκεψη του κ. Κυπριανού στις ΗΠΑ να ακολουθήσει και αυτή του Προέδρου Χριστόφια. Ήδη ο κ. Χριστόφιας θα μεταβεί στην Αμερική τον Σεπτέμβριο με αφορμή τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ην. Εθνών.


Σχολιάστε εδώ