«Χωμένος» παντού ο εργατολόγος!

Τελικά, χωρίς υπερβολή, όποια πέτρα και να σηκώσει κανείς γύρω από εργασιακά, συνδικαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα, τον προφυλακισθέντα εργατολόγο κ. Χρήστο Νικολουτσόπουλο θα βρει από κάτω! Το «φωτοστέφανο» του συμβούλου της ΓΣΕΕ φαίνεται ότι αποτελούσε ιδανικό διαβατήριο για κάθε ευαίσθητο εργασιακά χώρο. Ενέπνεε εμπιστοσύνη, λειτουργούσε ως εγγύηση και σιγά σιγά η αίσθηση της εξουσίας τον οδήγησε στο στήσιμο της περίεργης παραδικηγορικής και παρασυνδικαλιστικής «φάμπρικας», την οποία είχαμε αποκαλύψει στο προηγούμενο φύλλο.

Το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο που εκδίδει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) με τον τίτλο «Συνταξιουχικό Βήμα», που βρέθηκε τυχαία στα χέρια μας, ήρθε απλώς να προσθέσει ένα ακόμη μικρό αλλά ενδεικτικό κομματάκι στο παζλ όσον αφορά τις επιμέρους δράσεις που είχε αναπτύξει ο εργατολόγος.

Από άρθρο που φιλοξενείται, αλλά και από άλλες αναφορές σε θέματα διεκδίκησης αιτημάτων των συνταξιούχων, γίνεται φανερό ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο συνεργάτης του δικηγόρος – εργατολόγος Δημήτρης Περπατάρης έχουν προσληφθεί και προσφέρουν με αντιμισθία τις νομικές συμβουλές τους στην ΠΟΠΣ.

Κι επειδή μια τέτοια δραστηριότητα εκμετάλλευσης της αγωνίας αδύναμων ή σε ομηρία ευρισκόμενων εργαζομένων φαντάζει καταδικαστέα και αποκρουστική κι επειδή σʼ αυτήν την υπόθεση ο μόνος στόχος δεν είναι φυσικά ο εργατολόγος, μήπως η ευθύνη θα έπρεπε να αναζητηθεί και σʼ όλους εκείνους τους εκπροσώπους φορέων και θεσμών που με την ολιγωρία και την ανεπάρκειά τους επιτρέπουν την εμφάνιση τέτοιων παρασιτικών φαινομένων; Μήπως υπάρχουν κι άλλα τέτοια ή παρόμοια παραμάγαζα που «θάλλουν» στις παρυφές των μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων;


Σχολιάστε εδώ