«Τυφώνας» Ρέστη χτυπάει τα media

Ταυτόχρονα φημολογείται πως χτυπάει και τον Flash. Έτσι, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης έχει συγκεντρώσει μια σειρά από μικρούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με ταυτόχρονη συμμετοχή σε ΔΟΛ και Mega! Το ερώτημα είναι σε τι αποσκοπούν αυτές οι κινήσεις.
Ακόμη δεν υπάρχουν υπογραφές, ούτε βέβαια και προκαταβολή. Η εκτίμηση για το τίμημα είναι πως θα κυμανθεί γύρω στα 15 εκατ. ευρώ, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν στο σχήμα θα παραμείνει ο Δ. Κοντομηνάς. Σημειώνουμε ακόμη πως το 25% του καναλιού ανήκει στον Νίκο Ευαγγελάτο, κουμπάρο του Μάκη Σεριάτου, στενού συνεργάτη του εφοπλιστή. Με δεδομένο πως το Smart καλείται να υποδεχθεί το MTV, το ερώτημα είναι σε τι αποσκοπεί η αγορά του Channel Nine. Μια εκδοχή θα μπορούσε να είναι η συγκέντρωση κι άλλων συχνοτήτων, ώστε να ενισχυθεί το σήμα του
Smart (μελλοντικού MTV) στην Αττική. Μια άλλη εξήγηση είναι οι καλές εγκαταστάσεις του καναλιού στου Ρέντη, που είναι σε θέση να φιλοξενήσουν ένα ακόμη κανάλι. Αυτό μπορεί να είναι το ψυχαγωγικό
E! Entertainment, όμως μελλοντικά μπορεί να προκύψει και σχέδιο για μεγάλο σταθμό, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ελληνική τηλεοπτική αγορά.
Είναι επίσης αξιοσημείωτο πως ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης δεν μπαίνει ακριβώς ως ταύρος στην αγορά, αλλά κοιτάει να δημιουργεί συμμαχίες. Ως τώρα ο χάρτης των συμμετοχών του στα ελληνικά ΜΜΕ φαίνεται να έχει ως εξής:
• Μέσω του χρηματιστηρίου
αγόρασε, όπως λέγεται, το 10% του ΔΟΛ (επίσημα έχει 5,61%) και μετά την αρχική αρνητική υποδοχή ο ΔΟΛ άνοιξε τις αγκάλες. Μάλιστα φαίνεται πως ίσως κάτι σχεδιάζουν από κοινού, καθώς από τον οργανισμό μεταδίδουν πως ίσως οι Ισπανοί της «El Pais» αποκτήσουν το 20% του ΔΟΛ.
• Ελέγχει το 90% του Smart, αγοράζοντάς το από τον Γ. Αλαφούζο, ενώ το υπόλοιπο 10% ανήκει στην Telemarketing, εταιρεία στην οποία φέρεται να έχει συμφέροντα ο Μάκης Σεριάτος. Σεριάτος και Ρέστης συνεργάζονται και σε άλλα πεδία εντός και εκτός Ελλάδας, με πρώτη εκτός των συνόρων σύμπραξη στη Σερβία.
• Απέκτησε τα δικαιώματα του MTV και συνέστησε τη σχετική


Σχολιάστε εδώ