Σφοδρή επίθεση σε Φούρα, Τζανάκο, Σκαρμέα

Τη δυσαρέσκειά του προς το πρόσωπο του δημάρχου Πατρέων Ανδρέα Φούρα, αλλά και άλλων στελεχών της δημοτικής αρχής, εξέφρασε δημόσια ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ Σπύρος Καραχάλιος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Ο πρώην υποψήφιος για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στον διάδοχό του στον Τομέα Πολιτισμού αντιδήμαρχο Αλέξη Σκαρμέα, είπε πως διέδιδε από το καλοκαίρι του 2006 ότι προοριζόταν για αντιδήμαρχος Πολιτισμού, θέση που θα είχε τις αρμοδιότητες του τότε προέδρου της ΔΕΠΑΠ. Στη συνέχεια ο κ. Καραχάλιος αναφέρθηκε στον δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα, τον οποίο κατηγόρησε για άλλη μια φορά πως του φέρθηκε απαξιωτικά, ενώ εξέφρασε το παράπονό του για το ότι ο δήμαρχος κρίνει μάλλον αρνητικά το έργο του στον Τομέα του Πολιτισμού.
«Εάν ήθελα να βρίσκομαι σε κάποια αντιδημαρχία ή προεδρία οργανισμού, θα την είχα. Ακόμα όμως κι αν σήμερα μου κάνει τέτοια πρόταση ο δήμαρχος, δεν πρόκειται να δεχθώ, εάν δεν βρούμε κοινό σημείο επαφής», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καραχάλιος. Ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ εμφανίστηκε ιδιαίτερα σκληρός και με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νίκο Τζανάκο, τον οποίο και κατηγόρησε ανοικτά πως έχει υπερβεί τα καθήκοντα του θεσμικού του ρόλου, ενώ δεν δίστασε να τον χαρακτηρίσει… «φρούραρχο» της δημοτικής αρχής. «Μιλώντας με την εμπειρία ενός πρώην προέδρου, θεωρώ ότι ο Νίκος Τζανάκος διανύει μια κακή θητεία στην προεδρία του δημοτικού συμβουλίου. Δεν ενεργεί ως πρόεδρος, αλλά ως «φουρικότερος του Φούρα» και «φρούραρχος», σίγουρα όμως όχι σαν πρόεδρος», τόνισε ο κ. Καραχάλιος, υιοθετώντας τις κατά καιρούς θέσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Συνεχίζοντας τα πυρά του προς τη δημοτική αρχή, ο Σπύρος Καραχάλιος άφησε υπόνοιες πως ο δήμαρχος Πατρέων επιχειρεί σε ορισμένες περιπτώσεις να κάνει το άσπρο μαύρο όταν απευθύνεται στους πολίτες της Πάτρας.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Στην Αχαΐα θα βρεθεί τον Απρίλιο το πλέον προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο των τελευταίων εβδομάδων. Ο λόγος για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα, που προσκλήθηκε από την τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή του Συνασπισμού. Ο κ. Τσίπρας είχε βρεθεί και πάλι στην Πάτρα πριν από δυόμισι μήνες, όταν ήταν ακόμη υποψήφιος πρόεδρος, στις εκδηλώσεις τις αφιερωμένες στη μνήμη του δολοφονηθέντος Νίκου Τεμπονέρα. Τώρα η εμφάνισή του στην Αχαΐα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Το πρόγραμμα της περιοδείας του προέδρου του ΣΥΝ θα ανακοινωθεί σύντομα.


Σχολιάστε εδώ