Στον Κορυδαλλό ο Π. Πανούσης για τη «φούσκα» της Σιγάλας

Με την προφυλάκιση του «αφεντικού» της ΑΤΤΙΚΑΤ κ. Παναγιώτη Πανούση, η Δικαιοσύνη «σπάει» τώρα, εν έτει 2008, κάποιες από τις χρηματιστηριακές «φούσκες» του 1999. Με εγγύηση 500.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος αυτή την εβδομάδα ο Κωνσταντίνος Τσέλος, επίσης μέλος του ΔΣ της ΑΤΤΙΚΑΤ.

Ο κ. Πανούσης, πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και μεγαλομέτοχος της κατασκευαστικής εταιρείας, προφυλακίστηκε την Παρασκευή μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή κ. Β. Μαγγίνα. Ο ίδιος δηλώνει αθώος, ενώ το ογκώδες κατηγορητήριο τον εμφανίζει ως ιθύνοντα νου των παράνομων χρηματιστηριακών μεθοδεύσεων που εκτίναξαν στα ύψη τη μετοχή της κατασκευαστικής εταιρείας Σιγάλας, η οποία έφθασε να ενισχυθεί σχεδόν κατά 800%.

Το ογκώδες κατηγορητήριο για την υπόθεση, εκτός από τα αδικήματα της απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, περιλαμβάνει και την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας, η οποία αφορά τον χρηματισμό της πρώην ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια, που διερευνούσε την υπόθεση με τις μετοχές-φούσκα.

Ήδη είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό ο επιχειρηματίας Τρύφων Αποστολόπουλος, ο οποίος κατηγορείται ότι κατέθεσε συνολικό ποσό 378.000 ευρώ σε λογαριασμό της κ. Μπουρμπούλια στην ελβετική τράπεζα UBS. Ο κ. Αποστολόπουλος κατηγορείται επίσης ότι διενεργούσε συναλλαγές μέσω υπεράκτιων εταιρειών, για λογαριασμό της ΑΤΤΙΚΑΤ, ώστε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα των πραγματικών δικαιούχων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κέντρο των χρηματιστηριακών συναλλαγών για τη χειραγώγηση της μετοχής της Σιγάλας ήταν η χρηματιστηριακή εταιρεία Midland (σήμερα HSBC Παντελάκης), που διευθύνεται από τον χρηματιστή Νίκο Παντελάκη, σήμερα μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών φέρονται ότι λάμβαναν προμήθειες για να αγοράζουν μετοχές της Σιγάλας σε υψηλές τιμές.


Σχολιάστε εδώ