ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

Το κυνήγι των φθηνότερων προϊόντων, που εγκαινιάστηκε εδώ και χρόνια και στη χώρα μας λόγω των πολύ μικρών μισθών σε ευρώ, έφερε και στην ελληνική αγορά εισαγόμενα φαινόμενα επικινδυνότητας προϊόντων, που δεν τα βάζει ο νους του μέσου έλληνα καταναλωτή.
Έτσι, από τη Γερμανία χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου για καρκινογόνα καλλυντικά, πάμφθηνα κατά τα άλλα, από πού αλλού, από την Κίνα.
Τα προϊόντα με τη φίρμα «BK PREMIUM», σύμφωνα με ειδικό σήμα, περιέχουν 24,96 mg/kg από την καρκινογόνο ουσία ΑΝΤΙΜΟΝΙΟ.
Η ουσία αυτή έχει απαγορευτεί «διά ροπάλου» με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία 76/768 EEC για τα καλλυντικά, αλλά οι Κινέζοι για τους δικούς τους λόγους τη βάζουν στα λίπστικς και τα διάφορα άλλα καλλυντικά για κυρίες, που λόγω της φθηνής τους τιμής, αλλά και των εξαιρετικά πολλών σημείων πώλησής τους, (πωλούνται ακόμη και στο πεζοδρόμιο), γίνονται ελκυστικά στον μέσο καταναλωτή, ο οποίος ωστόσο δεν μπορεί να γνωρίζει σε τι κίνδυνο βάζει τον εαυτό του με τη χρήση αυτών των προϊόντων.
Στη Γερμανία ήδη έχουν αποσυρθεί από τις αρχές και έχει απαγορευτεί η πώλησή τους, ενώ στη χώρα μας κατά καιρούς διάφορα παρόμοια προϊόντα εντοπίζονται και αποσύρονται.
Την ίδια ώρα και η Ιρλανδία με επείγον σήμα προειδοποιεί ότι κυκλοφορεί στην ευρωπαϊκή αγορά μια θήκη με παιδικά καλλυντικά ονόματι «Girlz», κινέζικης προέλευσης, τα οποία περιέχουν μόλυβδο και άλλες απαγορευμένες καρκινογόνους ουσίες
Οι καταναλωτές, και ιδιαίτερα οι γονείς, θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους ορθάνοικτα, καθώς δεν αξίζει με τίποτα να γλιτώνουμε ένα ευρώ και να βάζουμε σε κίνδυνο την ίδια μας την υγεία ή την υγεία των παιδιών μας…


Σχολιάστε εδώ