Ποιοι έχουν θέση στην κούρσα διαδοχής

Όμως η κινητικότητα στην οποία βρίσκονται αρκετά στελέχη του κυβερνώντος -και όχι μόνο κόμματος- δείχνει ότι, πέρα από τις επιταγές της μόδας, αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι ξεκίνησαν επιτέλους οι διεργασίες για την ανατροπή του μεταπολιτευτικού πολιτικού χάρτη της χώρας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι διαγκωνίζονται να προλάβουν, έτσι ώστε να βρεθούν στις πρώτες σειρές της νέας εποχής ανεξαρτήτως αν έχουν ή όχι ελπίδες.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του μπαράζ των εμφανίσεων στα μέσα ενημέρωσης του Αντώνη Σαμαρά. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και την παραμικρή ευκαιρία που του δίνει το αξίωμά του ως υπουργού Τουρισμού, έτσι ώστε να δημιουργήσει το δικό του «σύστημα» εξουσίας.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος φιγουράρει ως ο φυσικός συνεχιστής του ευρύτερου κοινωνικού κέντρου και γνήσιος εκφραστής της καραμανλικής πτέρυγας του κόμματος, εκμεταλλευόμενος φανερά τη θέση του στο υπουργείο Υγείας, μοιράζει λεφτά στους λιγότερο ευνοημένους της κοινωνίας εφαρμόζοντας ένα τριπλό πλέγμα δράσεων που περιλαμβάνει προγράμματα κοινωνικής φροντίδας και παροχές σε… είδος, που αφορά περίπου 200.000 ελληνικές οικογένειες που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Βέβαια αρκετοί εσωκομματικοί του αντίπαλοι και ειδικότερα το αδιάσπαστο μπλοκ της οικογένειας Μητσοτάκη αφήνει να διαρρέει χαιρέκακα ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αργά θυμήθηκε την πρόνοια, αφού τα μέτρα τα οποία έχει εξαγγείλει δεν είναι παρά επικοινωνιακές «φούσκες», οι οποίες δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ποτέ.
Πολιτικοί αναλυτές όμως εκτιμούν ότι και η πλευρά της οικογένειας Μητσοτάκη έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση, αφού έχει μείνει πίσω στο επίπεδο των εντυπώσεων όσον αφορά στην κούρσα της διαδοχής στο κυβερνών κόμμα. Η κύρια αιτία, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Ντόρα Μπακογιάννη και το επιτελείο της έχει εγκλωβιστεί εδώ και μήνες με το Σκοπιανό με αποτέλεσμα να έχει μείνει πίσω στο επίπεδο των εντυπώσεων για την επόμενη μέρα στη ΝΔ.
Όμως, όπως αναφέρουν από το περιβάλλον της, οι αντίπαλοι της Ντόρας παραγνωρίζουν τη σημαντική επιρροή που έχει το «σύστημα της οικογένειας Μητσοτάκη» στην κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία.


Σχολιάστε εδώ