ΠΟΔΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ θέλει να πατήσει η Τουρκία

Είχαν προηγηθεί, επʼ ευκαιρία της επίσκεψής του στην περιοχή, οι ένθερμες παροτρύνσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών κ. Μπαμπατζάν προς τα μέλη της μειονότητας να μάχονται για τα δικαιώματά τους και σε περίπτωση που δεν ικανοποιούνται να προσφεύγουν και στα διεθνή και ευρωπαϊκά δικαιοδοτικά όργανα. Ο υπαινιγμός ήταν σαφής και αφορούσε το «μεγάλο παιχνίδι» με την προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να «βαφτιστεί» όλη η μουσουλμανική μειονότητα «τουρκική».
Και, ω του θαύματος, πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από τις δηλώσεις του τούρκου ΥΠΕΞ, τελεσφόρησε η εκκρεμούσα προσφυγή της επονομαζόμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με μια απόφαση-γάντι στις τουρκικές επιδιώξεις, βάσει της οποίας θα μπορούν εφεξής οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι να αυτοπροσδιορίζονται ως «τούρκοι», αλλά μόνο για τα μέλη τους!
Δεν απαιτείται εδώ ιδιαίτερη φαντασία για να προβάλει κανείς στο εγγύς μέλλον τους πιθανούς και απίθανους τρόπους αξιοποίησης μιας τέτοιας απόφασης που θα μετέλθουν οι κάθε λογής εγκάθετοι πέριξ του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής.
Πρόκειται σαφώς για ενορχηστρωμένη προσπάθεια που καταγράφει την πρόθεση της Τουρκίας να «βάλει πόδι» και στη Θράκη, κάτι που, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό.
Είναι αναμφισβήτητο ότι για τη «χαίνουσα» πληγή, που «πυορροεί» ακόμη, οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες και αυταπόδεικτες. Το «γήπεδο» δυστυχώς για να «παίζει» σήμερα «μπάλα» η Άγκυρα το έστρωσαν με τις μικροκομματικές και κοντόθωρες επιλογές τους και τα δύο κόμματα εξουσίας, που είναι υπόλογα απέναντι στον ελληνικό λαό.
Αρκεί να ανατρέξει κανείς, για του λόγου το αληθές, στις κατά καιρούς επιλογές τους ως προς τα πρόσωπα των υποψήφιων βουλευτών και όχι μόνο. Όλες σχεδόν υπήρξαν διάτρητες και «βοούν» για την αστοχία τους ο βίος και πολιτεία αυτών των εκλεκτών, οι διασυνδέσεις τους με το τουρκικό προξενείο, οι αναφορές τους και τα προσκυνηματικά τους ταξίδια στη «Μεγάλη Πύλη».
Πρόκειται για βουλευτές, νυν και πρώην, των οποίων οι υπογραφές «φιγουράρουν» κάτω από κάθε διακήρυξη κατά της χώρας μας, είτε προσφυγές «τουρκικών» συλλογών ή σωματείων ενώπιον ελληνικών, διεθνών ή ευρωπαϊκών δικαστηρίων, και δίνουν αναφορά στον τοπικό «Σουλτάνο», όπως αποκαλούν τον τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής!
Ο ρόλος του τουρκικού προξενείου είναι γνωστός τοις πάσι. Έχει επανειλημμένα καταγγελθεί ως ο «δούρειος ίππος» μέσω του οποίου εκπορεύεται αλλά και χρηματοδοτείται το σχέδιο «εκτουρκισμού» Πομάκων, αθίγγανων και τουρκογενών της μουσουλμανικής μειονότητας.
Οι στρατοκράτες της Τουρκίας προβάρουν ήδη «πατρόν» Κοσόβου και για τη Θράκη. Και όλα αυτά την ώρα που το «ξορκισμένο» μουσουλμανικό τόξο, ξεκινά από την Αλβανία, τη Βοσνία και το Κόσοβο με κατάληξη την ακριτική Θράκη, όπου το τόξο μεταλλάσεται σε τουρκικό.


Σχολιάστε εδώ