Πλειοψηφία των εργατοπατέρων

Αυτή είναι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που δήθεν κόπτεται για τα εργατικά συμφέροντα: Υπέγραψε και φέτος με τον ΣΕΒ το αίσχος του 1,15 ευρώ αύξηση την ημέρα στον βασικό μισθό για το 2008 και 1 ευρώ για το 2009!
Να ποιοι «φωνάζουν» για την αντιασφαλιστική πολιτική της ΝΔ. Είναι οι ίδιοι που μαζί με τον ΣΕΒ καταδικάζουν τους εργαζομένους σε μισθούς πείνας, ενώ καθορίζουν και το ύψος των συντάξεων. Λένε τα ίδια που ακούνε οι εργαζόμενοι από την πλουτοκρατία: Ότι δηλαδή δεν αντέχει η οικονομία! Στο μεταξύ τα κέρδη του κεφαλαίου ανεβαίνουν κατακόρυφα.
Αυτή είναι η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που υλοποιεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ! Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που έκανε και πρόταση μομφής κατά της ΝΔ…
Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη να καταδικάσει τα κόμματα του κεφαλαίου και τους εργατοπατέρες.
Αποδείχνεται και πάλι η διπροσωπία και η αφερεγγυότητα της ηγεσίας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Συνοδοιπορεί με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όλα τα χρόνια καταγγέλλοντας το ΠΑΜΕ για διάσπαση (!), και τώρα διαχωρίζει υποκριτικά τη θέση της. Μαζί στήριξαν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και κατάγγελλαν το ΚΚΕ ότι καταστροφολογεί, όταν έκανε και κάνει λόγο για το Μάαστριχ, τις ιδιωτικοποιήσεις («ούτε μία μετοχή στους ιδιώτες»), τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν αντιλαϊκά μέτρα στους Δήμους και στην ΚΕΔΚΕ. Τώρα, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τράβηξε την ουρά του καταγγέλλοντας τις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ για την εξευτελιστική σύμβαση που υπέγραψαν!
Να γιατί χρειάζεται άλλης ποιότητας εργατικό και λαϊκό κίνημα, δράση τώρα και αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Αλλαγή του συσχετισμού υπέρ του ΚΚΕ. Αυτή είναι η δύναμη του λαού. Σταθερή και δίχως να κάνει κόλπα εντυπωσιασμού.


Σχολιάστε εδώ