Ναι ή όχι, Γιώργο, στο ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων;

Σε λάθος βάση θέτει το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης –διάβαζε εκποίησης– των κερδοφόρων και υγιών δημόσιων επιχειρήσεων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δευτερεύον είναι το αν θα ξεπουληθεί π.χ. ο ΟΤΕ ή η ΔΕΗ χωρίς διαφανείς διαδικασίες και για ένα κομμάτι ψωμί.
Άλλο είναι το ζητούμενο. Αν θέλουμε ή δεν θέλουμε να ανήκουν στο κράτος αυτές οι επιχειρήσεις. Κι αν ναι, τότε πρέπει να διασφαλίζεται η επιβίωσή τους και η διάθεση των υπηρεσιών τους σε τιμές που θα είναι σε αντιστοιχία με το εισόδημα των λαϊκών τάξεων.
Αυτό θα πρέπει ο κ. Παπανδρέου να το καταστήσει σαφές. Ότι πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι να παραμείνουν οι κερδοφόρες και υγιείς δημόσιες επιχειρήσεις στο κράτος που θα έχει την ευθύνη της σωστής λειτουργίας τους και δεν θα είναι καταυλισμός τεμπέληδων και αργόμισθων και μάλιστα υψηλά αμειβόμενων. Και βεβαίως οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν στο Δημόσιο να μην καταντήσουν νέες Ολυμπιακές.
Όλα αυτά χωρίς να ξεχνάμε ότι η εκποίηση στον βωμό της περιβόητης ιδιωτικοποίησης άρχισε επί Σημίτη, μόνο που τότε η επιλογή εκείνη λεγόταν… εκσυγχρονισμός, ενώ σήμερα ο Καραμανλής το ξεπούλημα το αποκαλεί… μεταρρύθμιση! Στις λέξεις η διαφορά…


Σχολιάστε εδώ