Νέα επίθεση ΚΚΕ κατά ΣΥΝ
Το ΚΚΕ δήλωσε από την πρώτη στιγμή ότι θα βοηθήσει με τους βουλευτές του να συγκεντρωθεί στη Βουλή ο απαραίτητος αριθμός, προκειμένου να γίνει συζήτηση για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Ασφαλιστικό, αλλά όταν είδε ότι το πράγμα «ανοίγει» και εξελίσσεται σε επικοινωνιακό τρικ κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του
ΠΑΣΟΚ, που κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, φρόντισε να πάρει τις αποστάσεις του και να καταγράψει τη δική του διακριτή θέση.
Έτσι μπροστά στην επικοινωνιακή καταιγίδα, με τη βοήθεια και των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, που ακολούθησε τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ βγήκε δημόσια να εκτιμήσει ότι «βρισκόμαστε μπροστά στην εξέλιξη σχεδίου αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης του λαού τόσο από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ».
Τα στελέχη του κόμματος υπογράμμιζαν ότι δεν μπορεί λίγες μέρες μετά τις μεγάλες απεργίες για το Ασφαλιστικό, στις οποίες τα μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ήταν ως ομάδες περιφρούρησης της απεργίας έξω από σημαντικούς εργασιακούς χώρους, να εμφανίζονται ως πρωταγωνιστές της αντίθεσης στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς με την πρόταση για δημοψήφισμα ή το ΠΑΣΟΚ με την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη δεν μασάνε τα λόγια τους και έτσι εκτιμούν ότι «το
ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ανταγωνίζονται ανούσια μεταξύ τους για τις εντυπώσεις, αφού και τα δύο κόμματα κάνουν ψευδεπίγραφη και όχι ουσιαστική αντιπολίτευση στη ΝΔ, γιατί συμφωνούν στις βασικές επιλογές του «ευρωμονόδρομου».
Εκτιμούν ότι και τα δύο κόμματα με τη στάση τους και την πολιτική τους βάζουν εμπόδια στην ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, αφού σπέρνουν αυταπάτες ότι «αντιλαϊκοί νόμοι» όπως το ασφαλιστικό μπορούν να ανατραπούν με κινήσεις «κορυφής» όπως οι επισκέψεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Ιδιαίτερα για το ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του ΚΚΕ, είναι ιδιαίτερα καυστικά και κατηγορούν ευθέως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υποκρισία. Και εξηγούν: Την ίδια ώρα που το ΠΑΣΟΚ κατέθετε στη Βουλή την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, τα στελέχη του στην ΓΣΕΕ υπέγραφαν από κοινού με τη ΔΑΚΕ (παράταξη της ΝΔ) και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) την «προκλητική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας», που προβλέπει εξευτελιστικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων. Εκεί συμφωνείτε και μέσα στην Βουλή κάνετε ότι αντιπαρατίθεστε, ήταν η παρατήρηση της Α. Παπαρήγα από το βήμα της Βουλής, ενώ για τη συγκεκριμένη περίπτωση το ΚΚΕ δεν αφήνει στο απυρόβλητο ούτε τις δυνάμεις του ΣΥΝ για τις οποίες εκτιμά ότι είναι εκτεθειμένες, αφού όλο αυτό το διάστημα «είναι συνοδοιπόροι της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ». Η γραμματέας του κόμματος μάλιστα δεν χαρίστηκε καθόλου στον ΣΥΝ, τον οποίο κατηγόρησε ότι ανταγωνίζεται με το ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα κλέψει τις εντυπώσεις «μιας ψευδεπίγραφης αντιπολίτευσης μέσα και έξω από τη Βουλή». Έφτασε μάλιστα στο σημείο να τονίσει ότι ο ΣΥΝ με τη στάση του συμβάλλει στην αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση που τα τελευταία χρόνια βιώνουμε ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αντιπαράθεση που είναι μακριά από τα πραγματικά προβλήματα του λαού.
Το ΚΚΕ δεν διαφωνεί ούτε με την πρόταση για δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ούτε με την εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο όλο θέμα ούτε με την κοινοβουλευτική μάχη, αλλά εκτιμά ότι η υπερπροβολή αυτών των διαδικασιών αποπροσανατολίζει από το κύριο ζήτημα, που είναι «η ανασύνταξη και αναγέννηση του λαϊκού κινήματος, ώστε αυτό να μη βρεθεί ενσωματωμένο στα σχέδια της πλουτοκρατίας». Θεωρεί ότι κάποια τμήματα των κυρίαρχων δυνάμεων αξιοποιούν τέτοιες «κινήσεις κορυφής», ώστε να προχωρήσουν στην ανασύνταξη του πολιτικού σκηνικού, που σήμερα δοκιμάζεται θέτοντας το λαϊκό κίνημα στον ρόλο του «κάδρου στα αντιλαϊκά συναινετικά σενάρια».