Μορφή «χιονοστιβάδας» οι εξελίξεις στη Θράκη

Το έργο το έχουμε ξαναδεί… Καρμπόν οι επαφές, καρμπόν τα πρόσωπα που διαμεσολαβούν, καρμπόν και οι «στοχεύσεις». Ο πλήρης εκτουρκισμός του συνόλου της μειονότητας και η εμφάνισή της ως εθνικής, σε αντιδιαστολή με όσα υπαγορεύονται στο κείμενο της Συνθήκης της Λωζάννης.
Ο Κορμέζ ανηφόρησε στα ορεινά του
Ν. Ξάνθης (χωριό Κοτύλη), όπου διαβιούν αμιγώς έλληνες μουσουλμάνοι πομακικής καταγωγής και θέλησε να πληροφορηθεί (είχε μάλιστα κατʼ ιδίαν συνάντηση μέσα στο σχολείο του χωριού με μαθητές) κατά πόσο τα νήπια της περιοχής διδάσκονται σωστά το Κοράνι και την… τουρκική γλώσσα ως μητρική!
Ειπώθηκε μάλιστα πως, αν κριθεί αναγκαίο, θα αποστείλει στη συνέχεια θρησκευτικούς και εκπαιδευτικούς «ινστρούχτορες» από την Τουρκία, για να αναπληρώσουν τα «κενά»!
Ο κύριος αυτός προέτρεψε τις μητέρες να αναλάβουν τη «μεγάλη ευθύνη» που έχουν απέναντι στην επερχόμενη γενιά, να μεταλαμπαδεύσουν δηλαδή με τον καλύτερο τρόπο το μουσουλμανικό-τουρκικό στοιχείο, άσχετα αν τα συγκεκριμένα παιδιά καμία σχέση με την Τουρκία δεν έχουν.
Κόμισε μάλιστα και δώρα από τη «μητέρα πατρίδα», που στην προκειμένη περίπτωση ήταν βιβλία ανάλογου περιεχομένου, ώστε να διδαχθούν μέσα από αυτά. Υποκατέστησε δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας, χωρίς να «ενοχληθεί» από κανέναν!
Το πράγμα όμως έχει και συνέχεια… Σε μεγάλη συγκέντρωση που ακολούθησε σε κέντρο διασκέδασης της πόλης, ο τούρκος αντιπρόεδρος θρησκευτικών υποθέσεων είχε την ευκαιρία να αναφερθεί και δημόσια σε όλα αυτά, παρουσία μουσουλμάνου βουλευτή, νομαρχιακών και δημοτικών συμβούλων, πολιτευτών και πλήθους μειονοτικών απʼ όλες τις εθνότητες (πομάκους, αθίγγανους, τουρκογενείς).
Στην πρώτη σειρά εθεάθησαν μικρά παιδάκια, που κλήθηκαν να απαγγείλουν μάλιστα και ποιήματα ανάλογου περιεχομένου, ώστε ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία να φτάσουν στην κορύφωσή τους… Και όλα αυτά υπό το απλανές βλέμμα της επίσημης ελληνικής πολιτείας!
Δεν κάνει πλέον εντύπωση, γιατί το ίδιο ακριβώς συμβαίνει σε κάθε επίσκεψη τούρκου αξιωματούχου στην περιοχή, εν γνώσει και με την ανοχή των ελληνικών αρχών. Το δίλημμα είναι αν όλα αυτά γίνονται λόγω αδράνειας ή αν το παιχνίδι είναι τελικά «σικέ»… Και στις δύο περιπτώσεις τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται ιδιαίτερα ενοχλητικά.
Αν η αδράνεια του υπουργείου Εξωτερικών και της μειονοτικής πολιτικής της χώρας μας φτάνει σε τέτοιο σημείο, τότε σήμερα κιόλας θα πρέπει άπαντες να «ξηλωθούν» και να πάνε στα σπίτια τους με τον χαρακτηρισμό των «επικίνδυνων».
Αν το παιχνίδι είναι «σικέ», αν δηλαδή όλα αυτά τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε, τότε θα πρέπει να μας το πουν ξεκάθαρα, για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε στη συνέχεια. Είναι το ελάχιστο που έχει υποχρέωση να κάνει ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη απέναντι στους κατοίκους της Θράκης.
Αν σʼ όλα αυτά προσθέσουμε και την πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, ύστερα από προσφυγή της επονομαζόμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», τότε τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο. Θα μπορούν, λέει, να αυτοπροσδιορίζονται ως «τουρκικοί» οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι, αλλά μόνο για τα μέλη τους!
Δηλαδή θα μπορούν οι δεκάδες ανάλογοι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο Θράκης να «στολίζουν» τα μπαλκόνια τους με ταμπέλες όπου θα αναγράφεται ο προσδιορισμός τουρκικός/ή, στις οποίες συμπτωματικά θα ζουμάρουν «πονηροί» τηλεοπτικοί και φωτογραφικοί φακοί, που θα μεταφέρουν την εικόνα σε διεθνή φόρα, όπου θα συζητούνται θέματα μειονοτικά, θέματα πληθυσμιακής σύνθεσης της Θράκης… Και φυσικά, όλοι αυτοί οι σύλλογοι –και πάλι συμπτωματικά– θα αποκτήσουν χιλιάδες νέα μέλη…
Όλα αυτά που καταγράφονται σήμερα μέσα απʼ αυτήν τη στήλη είναι «δείγμα» των όσων καθημερινά επισυμβαίνουν στην περιοχή της Θράκης, κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη μας και κάποιες φορές με τις «ευλογίες» μας…


Σχολιάστε εδώ