ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΘΕΩΡΕΙΟ

Ανακάλεσε
την παραίτηση
ο «προσωπάρχης»
της Βουλής
Γράφαμε πριν από τέσσερις εβδομάδες για «υπηρεσιακές φαγωμάρες στη διεύθυνση προσωπικού» της Βουλής που οδήγησαν σε παραίτηση του προϊσταμένου της διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού της Βουλής Κώστα Σταματόπουλου, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στο κρίσιμο αυτό πόστο του «προσωπάρχη» την περίοδο της προεδρίας της Άννας Μπενάκη Ψαρούδα, κατά το οποίο έγιναν πάμπολλες προσλήψεις.
Και είχαμε αποκαλύψει ότι πίσω από την παραίτηση κρυβόταν μεγάλη κόντρα με τον προκάτοχό του και ήδη Γενικό Διευθυντή Διοικητικού Χ. Χουντάλα, ο οποίος έχει το «πάνω χέρι» με τη νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τις τελευταίες εκλογές.
Πηγές της στήλης μάς λένε ότι ο προσωπάρχης, που δέχθηκε παρασκηνιακά ισχυρές (πολιτικές) πιέσεις, ανακάλεσε τελικά την παραίτησή του και κάποιοι υποστηρίζουν ότι κέρδισε αυτόν τον γύρο της κόντρας με τον Γενικό Διευθυντή, ο οποίος είναι αυτός που έχει τώρα το πρόβλημα.
Θα περιμένουμε τη συνέχεια με ενδιαφέρον…
————–*—————
Τα είπε η Λίλα για τον κινηματογράφο
Η βουλευτής του ΚΚΕ Λίλα Καφαντάρη, μια από τις πιο σεμνές παρουσίες της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, ήταν στο βήμα όταν την Τετάρτη μπήκαν στην αίθουσα της Βουλής οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου για να καταθέσουν την πρόταση μομφής.
Παρόλο μάλιστα που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήκωνε κάθε τόσο το χέρι του, κάνοντας νεύμα στο Προεδρείο ότι θέλει να πάρει τον λόγο, η γνωστή ηθοποιός συνέχισε την αγόρευσή της για το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού που συζητούνταν, ζητώντας και παράταση χρόνου, την οποία, επισημαίνοντας την καρδιτσιώτική της καταγωγή, δεν της την αρνήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Δημ. Σιούφας.
Άξιζε, πάντως, τον κόπο γιατί η κριτική που άσκησε ήταν εύστοχη και ουσιαστική, αν και το κόμμα της την αξιοποιεί λιγότερο από κάθε άλλο βουλευτή του, ίσως γιατί οι απόψεις που εκφράζει είναι έξω από τα συμβατικά πλαίσια.
«Όταν για την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, κύριε υπουργέ, δίνετε 2 εκατομμύρια ευρώ και για τη φιέστα, το πανηγύρι του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης δίνετε 12,5 εκατομμύρια ευρώ, μπορεί κανείς να βγάλει συμπέρασμα για το τι σημαίνει για εσάς πολιτισμός», ήταν μια από τις επισημάνσεις της κ. Καφαντάρη στη συγκεκριμένη συζήτηση, στην οποία έθεσε επίσης με έμφαση την αδυναμία των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να υποχρεώσουν τα ιδιωτικά κανάλια να καταβάλουν το περίφημο 1,5% που έχει νομοθετηθεί να δίνουν από τα ακαθάριστα έσοδά τους για την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών.
Βολεύονται ένας ένας
οι «γαλάζιοι» πρώην
βουλευτές
Αθόρυβα ο ένας μετά τον άλλο οι πρώην βουλευτές της ΝΔ βρίσκουν θέσεις σε επιχειρήσεις και άλλες εταιρείες που ελέγχονται από το κράτος και στις οποίες η σημερινή κυβέρνηση υποσχόταν ότι θα τοποθετεί μάνατζερ και όχι στελέχη της που είτε απέτυχαν στις εκλογές είτε αποσύρθηκαν από την πολιτική.
Το λέμε γιατί πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι χωρίς τυμπανοκρουσίες στην προεδρία της ΛΑΡΚΟ τον πρώην βουλευτή Ευρυτανίας Βασίλη Τσίπρα (καμιά σχέση με τον ομώνυμό του νεαρό πρόεδρο του Συνασπισμού) αντικατέστησε ο μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο βουλευτής Τρικάλων Θεόδωρος Σκρέκας και μάλιστα με αποδοχές ίσως και πολλαπλάσιες εκείνων που είχε όταν ήταν στη Βουλή. Μάθαμε επίσης ότι στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, τον γνωστό ΟΔΔΥ, πρόεδρος είναι ο παλαιός βουλευτής Φθιώτιδας Αθανάσιος Ξαρχάς, ο οποίος την περίοδο 1990-93 ήταν υπουργός Εμπορίου και αντιπρόεδρος της Βουλής, αλλά έκτοτε δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στο Κοινοβούλιο. Τελικά κανένας δεν πάει χαμένος, αν και όποτε είναι στην εξουσία θέλουν να τα δώσουν όλα στους ιδιώτες…


Σχολιάστε εδώ