Η ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου θα ολοκληρωθεί και η θητεία του προέδρου της διοργανώτριας της Α΄ Εθνικής, του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος είναι ο δεύτερος πρόεδρος στη διετή ιστορία της νέας λίγκας και θα πρέπει να αντικατασταθεί.
Ο πρώτος πρόεδρος της λίγκας ήταν ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Πέτρος Κόκκαλης και μετά τον εκπρόσωπο του Παναθηναϊκού Γιάννη Βαρδινογιάννη αναζητείται ο επόμενος πρόεδρος, που, όπως είχε ειπωθεί, θα προέκυπτε από εκλογές και θα ήταν διετούς θητείας. Αυτό τουλάχιστον είχε διαρρεύσει στον Τύπο και είναι μια από τις πιθανότητες, αλλά όχι και η μοναδική. Υπάρχει και μια άλλη περίπτωση, την οποία εκφράζει κυρίως ο εκ των εμπνευστών της δημιουργίας της Σούπερ Λίγκας, μεγαλομέτοχος της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος, ο οποίος υποστηρίζει την άποψη ότι ο επόμενος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας θα πρέπει να προέλθει από την ΑΕΚ.
Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο επόμενος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας θα είναι ο Ντέμης Νικολαΐδης. Και τούτο διότι για τη θέση προαλείφεται και ο αντιπρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ Τάκης Κανελλόπουλος, που είναι αυτήν την περίοδο και ο εκπρόσωπος της ομάδας στο διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας. Η όποια αλλαγή στη ηγεσία της Σούπερ Λίγκας, είτε αν γίνουν εκλογές είτε αν ο πρόεδρος προέλθει από την ΑΕΚ, θα γίνει το καλοκαίρι.
Στα χαρακώματα Σούπερ Λίγκα – ΕΠΟ
Σε περίοδο κρίσης βρίσκονται οι σχέσεις της Σούπερ Λίγκας με την ΕΠΟ. Ο ορισμός των κυπρίων διαιτητών στα ματς αυτής της αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ήταν μόνο η αφορμή για την κόντρα των δύο πλευρών. Μια κόντρα που τείνει να γίνει και προσωπική μεταξύ των δύο προέδρων, του Βασίλη Γκαγκάτση και του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Οι πρόσφατες ανταλλαγές (προσωπικών) επιστολών και το ύφος που και οι δύο χρησιμοποίησαν σʼ αυτές καταδεικνύει ότι οι δύο άνδρες, αλλά και η ΕΠΟ με τη Σούπερ Λίγκα, διέρχονται περίοδο κρίσης στις σχέσεις τους. Μια κρίση που ουδείς γνωρίζει πού θα οδηγήσει εν όψει και της γενικής συνέλευσης του καλοκαιριού, στην οποία το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα έχει περισσότερες ψήφους απʼ ό,τι έως τώρα, 20 αντί για 4, και θα είναι σε θέση να κρίνει τις ισορροπίες, ενώ το φθινόπωρο ακολουθεί και η εκλογή προέδρου στην ΕΠΟ και εκεί θα παίξει ρόλο η στάση τόσο της Σούπερ Λίγκας και των ομάδων της, που θα έχουν από μία ψήφο η κάθε μία.


Σχολιάστε εδώ