Έρχεται νωρίτερα ο «Σόφο»!

Η γκρίνια του Μαρκ Τζάκσον όταν τον τράβηξε στον πάγκο ο Παναγιώτης Γιαννάκης κατά τη διάρκεια του τελικού κυπέλλου, αλλά και η αδυναμία του να ανταποκριθεί στις αμυντικές υποχρεώσεις της ομάδας ήταν οι δύο αιτίες που οδήγησαν τον Αμερικανό εκτός Ολυμπιακού. Ο «δράκος» ήθελε να διατηρήσει την πειθαρχία στην ομάδα για να μη χάσει τον έλεγχο και όταν διαπίστωσε ότι η συμπεριφορά του Τζάκσον απειλούσε να του χαλάσει το κλίμα, τότε προχώρησε αμέσως στη διακοπή συνεργασίας των δύο πλευρών.
Η παρουσία του Γουντς βοήθησε τον Γιαννάκη να αποφασίσει άμεσα. Ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης, ωστόσο, έπαιξε και η συνεχής βελτίωση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Ο διεθνής σέντερ δουλεύει σκληρά στο Καρπενήσι και όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι «αν προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας, ο Σόφο θα έρθει μαζί μας».
Ουσιαστικά δηλαδή ο Σχορτσιανίτης βρίσκεται στην τελική ευθεία για την επιστροφή του στη δράση. Όπως λένε όσοι έχουν μιλήσει μαζί του, ο 23χρονος παίκτης δείχνει ξεκάθαρα ότι αντιλήφθηκε πως έχει την τελευταία ευκαιρία να σώσει την καριέρα του και στο Καρπενήσει προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις του για να επιστρέψει όσο πιο γρήγορα γίνεται και όσο επιτρέπουν οι γιατροί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού προτίμησε τον Γουντς και για έναν ακόμα λόγο. Θεωρεί ότι ως παίκτης ταιριάζει περισσότερο στο στιλ που ακολουθεί ο Ετόρε Μεσίνα στην ΤΣΣΚΑ με τους πολλούς ημίψηλους που τραβιούνται έξω από το τρίποντο και πυροβολούν κατά ριπάς. Όπως, δηλαδή, ο Παναθηναϊκός…


Σχολιάστε εδώ