άλλες τυπολογίες

•Το ποσό των 100.000 ευρώ πρέπει να καταβάλει ως χρηματική εγγύηση ο Μίνως Κυριακού, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ναυπλίου. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής πρέπει να καταβάλει τη χρηματική εγγύηση έως και την εκδίκαση της εφέσεως που έχει υποβάλει. Πρωτόδικα ο επιχειρηματίας, για τις αυθαίρετες κατασκευές στο εξοχικό του στον Άγιο Αιμιλανό, καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή. Ο Μ. Κυριακού δεν παρέστη στο δικαστήριο, για λόγους υγείας.
•Κρούση και από τον Β. Μαρινάκη για τον Flash! Σύμφωνα με πληροφορίες,
ο εφοπλιστής φαίνεται να έκανε μια διερευνητική επαφή για τον σταθμό του Σ. Κόκκαλη, ο οποίος πέρασε στη γενική διεύθυνση του Γ. Λούβαρη. Δεν θα πρέπει να αποκλείεται μια νέα απόπειρα «οικονομικής εξυγίανσης» στον σταθμό.
•Το ενδεχόμενο να εκδώσουν εβδομαδιαίο δωρεάν αποκαλυπτικό φύλλο εξετάζουν στο Νέο Φάληρο υπό τον Λάμπρο Σμαΐλη, ο οποίος αναλαμβάνει τη διεύθυνση της «Metropolis» στη θέση του Ηλία Κεφαλίδη, ο οποίος επιστρέφει στην «Καθημερινή». Η τελική απόφαση για την έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας δεν έχει ληφθεί ακόμη.
•Με τη σύμβαση ΕΡΤ – UEFA θα ασχοληθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Στις 8 Απριλίου το δεύτερο τμήμα της επιτροπής θα συζητήσει την παραχώρηση των αποκλειστικών δικαιωμάτων του Euro 2008 από την UEFA στην ΕΡΤ.
•Στενεύουν τα περιθώρια για την παραμονή του Γιώργου Λιάγκα στο δελτίο ειδήσεων του Star. Φαίνεται πως η πρόταση του καναλιού για ανανέωση της συνεργασίας για έναν ακόμη χρόνο, με άγνωστο χρηματικό ποσό, δεν έφερε κοντά τις δύο πλευρές, με το Star να μην είναι διατεθειμένο να κάνει υποχωρήσεις.
•Εκπλήξεις από τον Σταμάτη Μαλέλη. Την περασμένη Κυριακή ο διευθυντής ειδήσεων του Star επέστρεψε στην πολιτική, γράφοντας ένα άρθρο στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και δεν κρύβει πως θα ήθελε να μπει στην επικοινωνιακή ομάδα του Γιώργου Παπανδρέου!
•Παραμένουν και για την επόμενη χρονιά οι Λυριτζής – Οικόνομου στην ΕΡΤ, καθώς και οι δύο πλευρές είναι ικανοποιημένες. Σοβαρό όμως πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της εκπομπής, όπως και οι περίπου 450 συμβασιούχοι δημοσιογράφοι τους οποίους απασχολεί συνολικά η κρατική ραδιοτηλεόραση. Για τρεις μήνες οι εργαζόμενοι βρίσκονται χωρίς δουλειά, καθώς διακόπτεται η συνεργασία τους με την ΕΡΤ για να μην κατοχυρώσουν δικαίωμα μονιμοποίησης, την ίδια ώρα βέβαια που, αμειβόμενοι με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, στερούνται των δώρων και του επιδόματος αδείας.
•Δεν φαίνεται να φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα η οικολογική εκπομπή της ΕΡΤ που παρουσιάζει η Ρίκα Βαγιάννη. Έτσι είναι πολύ πιθανό να μην υπάρξει δεύτερος κύκλος επεισοδίων την επόμενη χρονιά, αν και πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια.
•Πέρασε από το Μαρούσι η Μάρα Ζαχαρέα. Η συνάντηση έγινε πριν από λίγο καιρό και χαρακτηρίζεται μάλλον διερευνητική.
•Στο 95% από 50% αύξησαν οι Αττικές Εκδόσεις τη συμμετοχή τους στη Γεώργιος Δραγούνης Εκδόσεις ΑΕ. Η εταιρεία εκδίδει το μηνιαίο περιοδικό «Ιδέες και λύσεις για το σπίτι», το διμηνιαίο «Κουζίνα και ποιότητα ζωής» και τα βιβλία τσέπης Plaza.
•«Τελειωμένη» θεωρείται η μεταβίβαση της NetMed στη Forthnet. Η ανακοίνωσης της συμφωνίας δεν γίνεται, μάλλον για λόγους που αφορούν την εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Οι μέτοχοί της πρέπει να συνηγορήσουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που σχεδιάζεται, έτσι ώστε να προχωρήσει η εξαγορά της NetMed. Η τακτική αυτή μπορεί και να εξυπηρετεί τους μετόχους της NetMed, καθώς αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για την κατάθεση κάποιας άλλης προσφοράς, αν και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα.
•Με έδρα τη Θεσσαλονίκη και όραμα την τεκμηρίωση και την καινοτομία στον χώρο της έρευνας και της ανάλυσης λειτουργεί η εταιρεία έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων στον χώρο της βόρειας Ελλάδας «Palmos Analysis». Καλή επιτυχία.


Σχολιάστε εδώ