Marcello Lippi… ΘΕΛΕΙ Η ΕΠΟ

Επειδή, ο Ότο Ρεχάγκελ αρνείται πεισματικά να απαντήσει στην πρόταση της ΕΠΟ για ανανέωση της συνεργασίας μέχρι και το 2010, οι αξιωματούχοι της ομοσπονδίας φροντίζουν να «δέσουν τον γάιδαρό τους» στο θέμα του ομοσπονδιακού τεχνικού έτσι ώστε να μη βρεθούν προ εκπλήξεων αν δεν μείνει στην ομάδα ο Όθωνας.

Έτσι, η ΕΠΟ έχει προχωρήσει σε σειρά επαφών με προπονητές μεταξύ των οποίων και ένα πολύ μεγάλο όνομα, ο Μαρσέλο Λίπι, το κασέ του οποίου βεβαίως είναι πολύ υψηλό. Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας, όμως, μίλησαν μαζί του μέσω μάνατζερ που έχει αναλάβει όλες τις διαπραγματεύσεις για τον νέο προπονητή της Εθνικής αν δεν μείνει ο Ρεχάγκελ.

Ο ιταλός τεχνικός, που κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο το 2006 με την εθνική ομάδα της χώρας του, είναι άνεργος από τότε και το ότι δεν έχει ομάδα είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις και κυρίως στο οικονομικό μέρος της συμφωνίας. Εν προκειμένω, πάντως, έγινε μόνο μια πρώτη κουβέντα με τον Μαρσέλο Λίπι, με τον οποίο συζητήθηκε το αν βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να αναλάβει την εθνική μας ομάδα μετά το τέλος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του καλοκαιριού και εφόσον βεβαίως δεν ανανεώσει ο Ότο Ρεχάγκελ. Τα πράγματα έμειναν εκεί και δεν ειπώθηκε τίποτα περισσότερο, με τον Μαρσέλο Λίπι να μη δίνει αρνητική απάντηση στην ΕΠΟ. Πρόσφατα βεβαίως, ο ιταλός προπονητής είχε δηλώσει πως ιδανική περίπτωση για τον ίδιο θα ήταν να αναλάβει την εθνική ομάδα της Αγγλίας, από την οποία έχει επίσης πρόταση για να κάτσει στον πάγκο της.

Εγχώριες συνομιλίες

Οι άνθρωποι της ΕΠΟ έχουν, βεβαίως, μιλήσει και με άλλους προπονητές για να αναλάβουν την εθνική ομάδα σε περίπτωση φυγής του Ότο Ρεχάγκελ, για τον οποίο οι πιθανότητες είναι μισές μισές να παραμείνει, όπως πρόσφατα είπε και ο ίδιος. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως πέραν του γερμανού τεχνικού του Πανιωνίου, Έβαλντ Λίνεν, έχει γίνει επαφή και κουβέντα και με τον προπονητή του Άρη, τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, που είναι ο διακαής πόθος πολλών για την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Τον Ντούσαν Μπάγεβιτς θα ήθελε για προπονητή στην

εθνική ομάδα και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης ως την καλύτερη λύση μετά τον Ότο Ρεχάγκελ, αλλά φοβάται, όπως είχε πει παλαιότερα και επαναλαμβάνει ακόμη,

ένα πράγμα, την κόντρα του με τους οπαδούς της ΑΕΚ, για την οποία φοβάται πως μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην εθνική ομάδα και να διχάσει τους φιλάθλους της, σε σημείο που να δημιουργεί πρόβλημα ακόμη και στην απόδοση των παικτών, κάτι που στο παρελθόν είχε πολλές φορές συμβεί στην «Ένωση».


Σχολιάστε εδώ