49 βουλευτές της ΝΔ σε ομιλία του Αβραμόπουλου!

Ο βασικός λόγος για τον οποίον συμβαίνει αυτό, σύμφωνα με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται να κάνει στροφή 180 μοιρών και να ζητά από τους πολιτικούς να σπάσουν τις κομματικές νόρμες και να συνυπάρξουν αντιμετωπίζοντας τουλάχιστον τα κρίσιμα εθνικά προβλήματα, τα οποία παραμένουν άλυτα εδώ και δεκαετίες.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Καραμανλής οδεύει προς την ολοκλήρωση της πρωθυπουργικής του θητείας, και όπως λένε στενοί του συνεργάτες, το μόνο που μένει είναι να ολοκληρώσει τις ριζικές μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Άλλωστε αυτός είναι και ο βασικός λόγος που, σύμφωνα πάντα με τους συνεργάτες του, δείχνει ανυποχώρητος στην πρόσφατη σύγκρουση με τα συνδικάτα που έχει πυροδοτήσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Από την πλευρά τους οι νέες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες φαίνεται να μορφοποιούνται σιγά σιγά, έχουν αρχίσει και δείχνουν τις προθέσεις τους για τη μετά Καραμανλή εποχή.

Βέβαια στην κούρσα αυτή, η οποία σίγουρα δεν είναι σπριντ αλλά μαραθώνιος, δεν λείπουν και οι «βιαστικοί» όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία φαίνεται να διακατέχεται από άγχος να προβάλλεται με κάθε ευκαιρία από τα φιλικά της ΜΜΕ ως ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ.

Πάντως, οι σοβαροί πολιτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι τέτοιες κινήσεις μπορεί να είχαν νόημα τις δεκαετίες του ʼ80 και του ʼ90, αλλά σήμερα την εποχή της σύνθεσης των πολιτικών αυτό φαίνεται ξεπερασμένο.

Αντίθετα, από την πλευρά του και μέρα με την ημέρα φαίνεται να ξεδιπλώνεται η δυναμική του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας κινούμενος μέσα στο πλαίσιο της κυβερνητικής και κομματικής νομιμότητας προσπαθεί να αρθρώσει πειστικό πολιτικό λόγο για μια σειρά κοινωνικά προβλήματα τα οποία θα απασχολήσουν τον ελληνικό λαό τα επόμενα χρόνια.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στο πρόσφατο ντιμπέιτ που οργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Επιχειρηματιών στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία μίλησε για πρώτη φορά για την ανάγκη θεμελίωσης της «αποτελεσματικής πολιτείας», μιας πολιτείας, όπως χαρακτηριστικά είπε, «που θα απελευθερώσει την ενέργεια της κοινωνίας μας, θα στηρίξει τα χαρίσματα αυτού του λαού και θα πραγματώσει την πιο μεγάλη προσδοκία μας».

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στην αίθουσα όπου μιλούσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος βρέθηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ 49 βουλευτές της ΝΔ, δείχνοντας αν μη τι άλλο με την παρουσία τους την ανάγκη να υπάρξει καθαρός πολιτικός λόγος, αλλά και πολιτικό όραμα για τα επόμενα χρόνια.


Σχολιάστε εδώ