τυποΘεσσαλονίκη

~Εκλογές έχουμε σε λίγες ημέρες για την ανάδειξη εκπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών) και οι διεργασίες στις παρατάξεις έχουν ξεκινήσει.

~Τις προάλλες συγκεντρώθηκαν στα γραφεία των «ΝΕΩΝ» (Γουσίδης γαρ) οι ανήκοντες στην πλειοψηφούσα παράταξη της ΕΣΗΕΜ-Θ, για να καθορίσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν. Το παρών έδωσαν 25 περίπου συνάδελφοι, που αποφάσισαν να καταρτίσουν ψηφοδέλτιο με νέα πρόσωπα στον συνδικαλιστικό χώρο. Κρίμα, γιατί πολλοί συνάδελφοι περίμεναν τη στιγμή για να δείξουν την εμπιστοσύνη τους στον Γουσίδη…

~Οι εκλογές της ΠΟΕΣΥ θα αποτελέσουν αναμφίβολα και ένα πρόκριμα για τις αρχαιρεσίες της ΕΣΗΕΜ-Θ που θα γίνουν κάπου στα τέλη του Μαΐου. Γι’ αυτό και όλες οι παρατάξεις ετοιμάζονται να αξιοποιήσουν τις πρώτες ως δοκιμαστήριο εν όψει των σημαντικότερων που θα ακολουθήσουν και από τις οποίες θα αναδειχτεί το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης.

~Από τη δική τους πλευρά οι του Αδάμ αγωνίζονται να διατηρήσουν τις δυνάμεις τους, αντιμετωπίζοντας τις διαρροές που έχουν λόγω της αποχώρησης από την παράταξη του Περικλή Στέλλα, του Δημήτρη Αθανασόπουλου και άλλων γνωστών, «γαλάζιας» ιδεολογικής τοποθέτησης δημοσιογράφων.

~Προβλήματα διαρροών θα αντιμετωπίσει και η παράταξη του Γουσίδη, καθώς κυρίως οι προερχόμενοι από τον χώρο της ΕΡΤ3 ψηφοφόροι της είναι σφόδρα χολωμένοι με την πολιτική που ακολούθησε στον εργασιακό τους χώρο. Τον κατηγορούν για απόλυτη ταύτιση με τη Θάλεια και τον Νικολαΐδη, οι οποίοι έχουν μετατρέψει τη δημόσια τηλεόραση της Μακεδονίας σε υποκατάστημα της Αγίας Παρασκευής και παραμάγαζο του Μαξίμου.

~Μάλιστα, απ’ ό,τι μαθαίνω, οι από όλες τις πλευρές αντιδρώντες στη στείρα και άγονη αντιπαράθεση των Γουσίδη και Αδάμ, φέρονται αποφασισμένοι να αναζητήσουν την αυτόνομη εκπροσώπησή τους στα συνδικαλιστικά της Ένωσης, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθεί η λειτουργία της και θα προωθηθούν λύσεις στα προβλήματα των δημοσιογράφων.

~Πέρα από αυτά, πληροφορούμαι μια ιδιαίτερη κινητικότητα αναφορικά με μακεδόνες δημοσιογράφους που θέλουν να αντιδράσουν στη συμπόρευση

-όπως καταγγέλλουν- των Τσαλαπάτη – Σόμπολου (προέδρων της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ), οι οποίοι, αν και προερχόμενοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους («πράσινος» ο πρώτος, «γαλάζιος» ο δεύτερος), εμφανίζονται να ταυτίζονται σε πολλά και σημαντικά θέματα, για λόγους που σύμφωνα με τις κατηγορίες οφείλονται στις επιρροές της εργοδοσίας…

~Όπως και να ‘ναι, οι διεργασίες συνεχίζονται και στο επόμενο φύλλο θα έχουμε πολλά να πούμε…

~Να σημειώσω μόνον ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για την ΠΟΕΣΥ θα γίνουν στα γραφεία της Ένωσης, το Σάββατο 5 Απριλίου, ενώ οι υποψηφιότητες θα πρέπει να υποβληθούν στη γραμματεία της Ένωσης μέχρι τις 3 μ.μ. της Δευτέρας 31 Μαρτίου 2008.

~Να σημειώσω επίσης ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για την ΠΟΕΣΥ γίνονται με το σύστημα της απλής αναλογικής και πως ο αριθμός των αντιπροσώπων που θα εκλεγούν δεν είναι προκαθορισμένος, καθώς για κάθε 25 ψηφοφόρους που θα προσέλθουν στις κάλπες θα εκλέγεται και ένας αντιπρόσωπος.

Ο Θεσσαλονικιώτης


Σχολιάστε εδώ