Το παρασκήνιο με τον Γραμματέα

Πολλοί υποστήριζαν ότι ο Δημήτρης Ρέππας ήταν η καλύτερη λύση, μια και συγκέντρωνε τα χαρακτηριστικά αυτά. Μάλιστα αρκετοί είπαν πως ο Γιάννης Ραγκούσης είναι ένα νέο πρόσωπο, άφθαρτο, αλλά σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία για το ΠΑΣΟΚ η πιο ενδεδειγμένη λύση θα ήταν μια λύση «τύπου Ρέππα».
Ο Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτήν τη φορά ζύγισε καλά το κλίμα που υπήρχε στα στελέχη και από την Πέμπτη το βράδυ, μόλις ολοκληρώθηκε στη Βουλή η αντιπαράθεση για το Ασφαλιστικό, πρότεινε στον Δημήτρη Ρέππα να αναλάβει τη θέση του Γραμματέα.
Ο Αρκάς πολιτικός αρνήθηκε και επέμεινε μέχρι τέλους στις επιφυλάξεις του – παρά τις πιέσεις που του ασκήθηκαν από τον Χρήστο Πολυζωγόπουλο και στενούς συνεργάτες του κ. Παπανδρέου. Ο Ρέππας μάλιστα επικαλέστηκε σε όλες αυτές τις συζητήσεις και την παλαιότερη στάση του, όταν τον Ιούλιο του 2003 ο Κώστας Σημίτης τού είχε ζητήσει να αναλάβει τη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και είχε και πάλι πει «όχι». Ύστατη προσπάθεια καταβλήθηκε και την Παρασκευή το μεσημέρι, πριν αρχίσει η Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, όταν ο κ. Παπανδρέου ξανασυναντήθηκε με τον Δ. Ρέππα, αλλά δεν τον μετέπεισε. Μετά από το οριστικό «όχι» Ρέππα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στράφηκε στον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος, όπως εκτιμά, συνδυάζει και τη γνώση του κομματικού χώρου, λόγω της παλαιότερης εμπειρίας του από τη νεολαία, αλλά και το άρωμα της ανανέωσης. Ο Ραγκούσης, ο οποίος δεν ήθελε να είναι καν μέλος του νέου Πολιτικού Συμβουλίου (στο οποίο θα μετείχε ex oficcio ως εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ), πείσθηκε τελικά από τον κ. Παπανδρέου και είπε το «ναι».
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα «νέα πρόσωπα» που είχε στην «ατζέντα» του ο κ. Παπανδρέου εναλλακτικά για τη θέση του Γραμματέα ήταν και ο Παντελής Οικονόμου, όμως η λύση αυτή, αν και είχε συζητηθεί στις αρχές τις βδομάδας, ωστόσο στη συνέχεια πάγωσε.
Πάντως, κάποια στελέχη που πρόσκεινται στον Ευάγγ. Βενιζέλο επεσήμαιναν πως η πρόταση του κ. Παπανδρέου επιταχύνει την κατάρρευση, ενώ σημείωναν πως «έκανε καλά ο Δ. Ρέππας που δεν αποδέχθηκε για να μη χρεωθεί τη φθορά».
Ωστόσο άλλα στελέχη που πρόσκεινται στον Γ. Παπανδρέου υπογράμμιζαν πως «ένα στέλεχος με την πορεία, την εμπειρία και το ήθος του Δ. Ρέππα έπρεπε να αποδεχθεί την πρόσκληση και να αναλάβει την θέση του Γραμματέα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη για το Κίνημα συγκυρία».
Για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου ακούγονταν τα ονόματα του Π. Μπεγλίτη, της Φώφης Γεννηματά και του Γ. Μίχα. Ο πρώην πλέον Γραμματέας Νίκος Αθανασάκης θα αναλάβει, κατά πληροφορίες, τη θέση του διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου, στη θέση του Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος πιθανότατα θα αξιοποιηθεί στον τομέα Επικοινωνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ. Γ. Παπανδρέου και Ευάγγ. Βενιζέλος συναντήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.
Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει εκπροσώπηση του «Ρεύματος» στο Πολιτικό Συμβούλιο. Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος, τον οποίο
ο κ. Παπανδρέου προόριζε μέχρι χθες το μεσημέρι για τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, φέρεται να ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αναλογική εκπροσώπηση στο Πολιτικό Συμβούλιο, όπου υποψήφιοι ήταν τέσσερα στελέχη του, τα οποία και εκλέχθηκαν. Στους μετέχοντες και ένας του Κώστα Σκανδαλίδη.


Σχολιάστε εδώ