της σελίδας 2

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Πάλιν αντιμετωπίσθηκε με πικρόχολα σχόλια η παρουσία του αμερικανού πρέσβεως στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αντί να επαινεθεί ποικιλοτρόπως σαν μια… αξιέπαινη επιστροφή στις ρίζες μας. Διότι, όπως είναι γνωστό από… ανέκαθεν, πριν από τις εκάστοτε εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, φυσικά, στο τέλος της σχολικής περιόδου, οι μαθητές έδιναν προφορικές εξετάσεις δημοσίως, ενώπιον των γονέων και κηδεμόνων τους, για να τεκμηριωθεί η πρόοδός τους… Ευτυχώς, το έθιμο αναβίωσε!

Μετά τιμής,
Κηδεμών

***

Μίλησαν πολλοί και για πολλά κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Δεν μίλησαν όμως για μία ή, μάλλον, για δύο σοβαρές επεμβάσεις με τις οποίες επλήγησαν βαρύτατα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων: α) την επέμβαση για τη διοχέτευση μέσω του χρηματιστηρίου τεράστιων ποσών σε άδηλες προμήθειες και κεντρικούς λογαριασμούς κατά τη διακυβέρνηση του εκσυγχρονισμού και β) την διά των δομημένων ομολόγων διασπάθιση επίσης τεράστιων ποσών προς την ίδια κατεύθυνση (μίζες, κεντρικά ταμεία), από την παρούσα διακυβέρνηση.

Και στις δύο περιπτώσεις, αναγκαίοι συνεργοί υπήρξαν «εκπρόσωποι» του εκατέρωθεν κηδεμονευόμενου συνδικαλισμού. Ιδού οι λόγοι της έκδηλης σιωπής. Συνενοχή και συνευθύνη.

ΠΑΝ. Ν. ΚΡΗΤΙΚΟΣ


Σχολιάστε εδώ