Τα αλλάζει όλα ο Αρχιεπίσκοπος

Έτσι, ο κ. Ιερώνυμος άφησε για μόστρα ορισμένους «ακίνδυνους» στις θέσεις που κατείχαν και, εν ονόματι της Συνοδικότητας, «καθαρίζει» όλους τους ενοχλητικούς.
Στη Σύνοδο της περασμένης εβδομάδας ο Αρχιεπίσκοπος άλλαξε όλα τα συμβούλια των οποίων έληγαν οι θητείες. Το σημαντικό είναι ότι δεν άφησε ούτε έναν απ’ τους παλιούς, ο οποίος θα μπορούσε να λειτουργεί ως ενδιάμεσος φορέας για την ενημέρωση των νέων μελών, καθώς και για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε κάθε τομέα. Ο κ. Ιερώνυμος προτίμησε τη ριζική ανανέωση όλων των συμβουλίων.
Επίσης, στη θέση του Κώστα Πυλαρινού, γενικού διευθυντή ΕΚΥΟ, τοποθέτησε τον οικονομολόγο Αντώνη Ζαμπέλη, στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας, μέλος του ΔΣ της αναπτυξιακής εταιρείας της Εκκλησίας επί Αρχιεπισκοπίας Χριστόδουλου και άνθρωπο που φλερτάρει από καιρό με τα της Εκκλησίας. Επιπλέον, άλλαξε όλο το ΔΣ της ΕΜΥΕ, όλο το ΔΣ του Διορθοδόξου Κέντρου, ενώ εκπαραθύρωσε τον ειδικό σύμβουλο της Εκκλησίας κ. Αναστάσιο Μαρίνο, πρώην αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, και τον καθηγητή Αθανάσιο Αγγελόπουλο. Στις θέσεις τους τοποθέτησε αντιστοίχως τον 30χρονο δικηγόρο κ. Παπαγεωργίου (o οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο νομικός σύμβουλος του εμπερίστατου Μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα, ο οποίος αγωνιά για την αποκατάστασή του, του ηγουμένου της Μεταμόρφωσης Ναυπάκτου, Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Λογοθέτη, που έχει στραφεί δικαστικά κατά του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεου!) και τον καθηγητή Βλάσση Φειδά, εκ των πολεμίων του Μακαριστού Χριστόδουλου.
Τα πρόσωπα που κατέλαβαν τις θέσεις τα ανακοίνωσε ο κ. Ιερώνυμος στη ΔΙΣ και η ΔΙΣ τα
ενέκρινε ομοφώνως. Δηλαδή, η… Συνοδικότητα στο πλήρες μεγαλείο της. Όταν αυτά γίνονταν επί Χριστόδουλου, έβγαιναν οι σημερινοί Ηρακλείς του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου και τον κατήγγελλαν για αυθαιρεσίες και εγωισμούς.


Σχολιάστε εδώ