Τίμησε τον Ανδρέα Καραμάνο το Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

Σε επίτιμο εταίρο του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» αναγορεύτηκε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθηγητής Ανδρέας Ι. Καραμάνος.
Η απονομή της ανώτατης αυτής τιμητικής διάκρισης έγινε σε αναγνώριση της πολύτιμης συμπαράστασης του κ. Καραμάνου και της αδιάλειπτης καρποφόρου συνεργασίας που είχε με το Ίδρυμα κατά τη διάρκεια των θητειών του ως γενικού γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και πρυτάνεως του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η έκδοση του εξαίρετου ιστορικού εκπαιδευτικό υλικού «Ελευθέριος Βενιζέλος. Στα βήματά του» για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού, η αμέριστη στήριξη και συνεχής προώθηση από το υπουργείο Παιδείας του ετήσιου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, η επιτυχής διοργάνωση, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, του επιστημονικού Συνεδρίου «Η ελληνική αγροτική κοινωνία και οικονομία κατά τη βενιζελική περίοδο» που ολοκληρώθηκε με την έκδοση ενός λαμπρού τόμου Πρακτικών, είναι τα ξεχωριστά επιτεύγματα αυτής της συνεργασίας.
Η αναγόρευση έγινε χθες, Σάββατο (παραμονή του ετήσιου μνημοσύνου για τον Βενιζέλο), σε πανηγυρική εκδήλωση στο Μέγαρο «Ειρηναίος Γαλανάκης», απέναντι από την κατοικία του Εθνάρχη στη Χαλέπα των Χανίων.


Σχολιάστε εδώ